5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Ekologija & okolje»Majhna« Slovenija bo predlagala vsebinsko zelo «velik« predlog »veliki« OZN!...

»Majhna« Slovenija bo predlagala vsebinsko zelo «velik« predlog »veliki« OZN! 20. maj – svetovni dan čebel ?!

MORDA VAS ZANIMA

Čebelarska Zveza Slovenije (ČZS) je v Sloveniji (predsedniku države , ministrstvu za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, ministrstvu za zunanje zadeve, …) podala predlog oziroma pobudo, naj Organizaciji združenih narodov (OZN) predlaga razglasitev SVETOVNEGA DNE ČEBEL. Za ta dan so predlagali 20. maj, to je rojstni dan Antona Janše in dan našega čebelarskega praznika. Zelo kmalu naj bi Vlada Republike Slovenije obravnavala pobudo ČZS, kjer so prepričani, da bodo njihovo pobudo sprejeli.

- Oglas -

Priponke ČZS

Če bi bili ČZS in Slovenija pri predlogu uspešni in bi OZN 20. maj razglasila za »svetovni dan čebel«, bi s tem naredili zelo pomemben korak k še večji prepoznavnosti Slovenije kot dežele odličnih čebelarjev, menijo pri ČZS.

Želijo si, da bi predlog podprli vsi, ki jim ni vseeno za naše čebele, našo kranjsko sivko in naše okolje. V podporo projektu smo izdelali posebne priponke s premerom 55 mm in z logotipom Ohranimo čebele (»Save the Bees«) v slovenščini in angleščini.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×