0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKatero olje izbrati za nego kože?

Katero olje izbrati za nego kože?

MORDA VAS ZANIMA

Alternativa kremam in losjonom za kožo so različna olja. Za kožo so najprimernejša hladno stiskana olja, ki jih lahko uporabljamo kot osnovo, v katero kanemo nekaj kapljic esencialnih oz. eteričnih olj. Ker so slednja premočna, da bi jih nanesli neposredno na kožo, jih mešamo z drugimi olji. Za nego kože lahko seveda uporabljamo tudi samostojna olja brez eteričnih.

- Oglas -

Katera olja so dobra za kožo

Katero olje torej izbrati za negovalne namene? V domači kuhinji imate zagotovo olivno olje, ki je polno vitaminov in beljakovin. Zaradi močnega vonja ga je priporočljivo mešati z drugimi olji. To olje vas bo prijetno pogrelo in je zelo primerno za masažo. Uporabite ga lahko tudi, kadar vas zebe ali vas bolijo mišice.

Eno od vsestransko uporabnih olj, ki je tudi zelo lepega vonja, je sezamovo olje. Dobro neguje tako normalno kot mastno kožo. Na kožo deluje pomirjevalno, dobro jo zgladi pa tudi učvrsti.

- Oglas -

V eksotične kraje vas bo popeljal vonj kokosovega olja, ki je primerno tudi za nego las. Lahko ga zmešate s soljo in ga uporabite kot kožni piling. Za nego las je zelo primerno tudi jojobino olje.

Posebno bogato z vitamini je avokadovo olje. Primerno je zlasti za suho kožo, še posebej dobro neguje kožo obraza in dekolteja.

Za nego telesa je nadvse primerno makadamijevo olje, ki vsebuje kisline, podobne tistim v kožni maščobi. Ker kožo dobro navlaži, je primerno predvsem za nego suhe in zrele kože. Za nego slednje lahko uporabite tudi olje iz pšeničnih kalčkov. Vsebuje ogromno vitamina E.

Med hitro hlapna olja štejemo mandljevo olje, ki vsebuje veliko vitaminov in beljakovin. Priporočamo ga za nego občutljive kože in suhih, hrapavih rok. V kožo se hitro vpije olje grozdnih pečk in na njej pusti satenast lesk.

- Oglas -

Olja hranite v temnem prostoru in, če se le da, v temno obarvanih steklenicah. Rastlinska olja so uporabna približno šest mesecev.

Preberite si tudi, zakaj je zdravo žvrkljanje olja tukaj.

NAJNOVEJŠE