Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaMaja Blagovič: Všeč mi je vse, kar diši po domačem

Maja Blagovič: Všeč mi je vse, kar diši po domačem

MORDA VAS ZANIMA

Zelo verjetno je, da Maje Blagovič, ki v Eni žlahtni štoriji igra Maričko, kot liku Marije pravi sama, ob naključnem srečanju ne bi prepoznali. Pravi namreč, da so ljudje vedno znova presenečeni, kako drugačna je videti v resnici. Rada je v formi in niti minute ne more biti pri miru, za svojo družino pa zaradi izjemno zapolnjenega urnika zdravo kosilo z bio začimbami, ki jih z ljubeznijo goji na svojem vrtičku na Krasu, za naslednji dan večkrat kuha celo ob polnoči. Zanima jo tisoč in ena stvar, ljudje pa jo cenijo tudi zaradi edinstvenega okusa za oblačenje: »Obožujem hojo po trgovinicah, stikanje po bolšjakih, starinarnicah. Nekoč bi rada odprla mini trgovinico, kjer bi imela samo izjemne stvari.«

- Oglas -

Maja Blagovič

Kljub dolgi gledališki karieri ste postali prepoznavni šele s Štorijo.

Ja, vedno so gledališča, ki so na obrobju, in moram povedati, da mi zelo žal, da režiserji dandanes ne poznajo vse igralske ponudbe na trgu. Do zdaj me je igranje v gledališču sicer toliko zaposlovalo, da nisem imela časa za druge projekte in niti nisem hodila na avdicije. Tudi na avdicijo za Eno žlahtno štorijo sem se pravzaprav odpeljala bolj za »štos«. Ker smo ravno gradili hišo na Krasu, sem potrebovala dinarčke in sem se pri mlajših kolegih v šali pozanimala, ali vedo za kakšno avdicijo. Potem smo se spontano napakirali v avto in se odpeljali v Ljubljano. Do tedaj sem igrala povsem drugačne vloge, nikoli se tudi nisem videla v takšni vlogi, zato mi je bila vloga Maričke velik izziv.

Igralci si težko privoščite, da ste bolni. Kako še skrbite za svoje zdravje?

Rada sem v formi, ni mi všeč, če se človek zapusti, do svojega telesa moramo imeti dober odnos. Vedno sem se ukvarjala s športom, izjemno rada plavam in tečem po gozdu. Niti minuto nisem pri miru. Nekateri se po kosilu radi malo uležejo in počivajo, no, mene to ubija! Moram biti v gibanju, sprosti me sprehod. Tudi ko sem zelo bolna, moram biti res grozljivo bolna, z vročino 40 stopinj Celzija, da ves dan preživim v postelji. Sem tudi zelo hitra, čeprav to ni ravno kvaliteta, za druge ljudi sem namreč včasih stresna …

Celoten Intervju boste našli v tiskani reviji Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×