Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeLondon namerava do leta 2025 posaditi 2 milijona dreves

London namerava do leta 2025 posaditi 2 milijona dreves

MORDA VAS ZANIMA

Župan Londona je naznanil načrt z imenom “2 miljona dreves“, ki bo pomagal pri borbi proti klimatskim spremembam.

- Oglas -

Načrt temelji na predpostavki, da bi naj ta drevesa pripomogla k zmanjšanju efekta segrevanja urbanih področij, pri katerem mesto zajame več toplote, zaradi pločnikov, prometa in zahtev po energiji.

Županov okoljevarstveni svetovalec je izrazil skrb zaradi previsokih temperatur v mestu London, saj izsledki kažejo, da so se povprečne letne temperature v mestu dvignile za 3.9 stopinj Celzija, do leta 2080, pa se lahko dvignejo še za 6-10 stopinj več.


To pa lahko preprečijo z višjo stopnjo zelenja v mestu, saj študije namreč kažejo, da bi lahko že samo 10% več rastlinja v mestu odpravilo ta učinek. Posaditev dveh milijonov dreves pa je na žalost dovolj le za polovično pokritost teh zahtevanih 10% rastlinja. Zato bodo verjetno nadaljni načrti vključevali tudi pozelenitev večjih streh na nebotičnikih.

Vsekakor je to odličen začetek in pomemben prvi korak v tej smeri.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×