Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
RubrikeZanimivostiPremik ure vpliva na infarkt

Premik ure vpliva na infarkt

MORDA VAS ZANIMA

Švedski strokovnjaki so ugotovili, da sprememba časa vpliva na pogostost srčnih infarktov. Njihove raziskave so pokazale, da je v prvih treh dneh po spomladanski spremembi časa (ko se nočni počitek zmanjša za eno uro) več infarktov kot v ostalih mesecih v letu.

- Oglas -

Po drugi strani se v jesenski časovni spremembi (ko se nočni počitek podaljša) število infarktov zmanjšuje.

Strokovnjaki svetujejo, naj se občutljivi ljudje izogibajo nenadnim spremembam biološkega ritma. Ugotovljeno je bilo, da te časovne spremembe vplivajo bolj na ženske, saj je pogostost infarkta v pomladnih mesecih večja kot pri moških predstavnikih. Prav tako je učinek spremembe dnevnega urnika večji pri mladih ljudeh, kot pri starejših nad 60 let. Predvidevajo, da so mlajši ljudje bolj obremenjeni s poslovnim razporedom, medtem ko je dnevni razpored starejših bolj prilagodljiv. Na svetu v tistih državah, ki uporabljajo spremembo urnega zamika zaradi večje izkoriščenosti dnevne svetlobe in posledično prihranka energije, živi več kot 1,5 milijarde ljudi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×