Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeLeteče mravlje napadle London

Leteče mravlje napadle London

MORDA VAS ZANIMA

Podatki kažejo, da London vsako leto obišče skupina izredno zanimivih ‘turistov’ in sicer so to leteče mravlje. To se zgodi takrat, ko se matica odloči, da bo ustvarila nove kolonije. Takrat mesto preplavijo leteče mravlje, kar pa seveda Londončanom ne ugaja preveč.

- Oglas -

Prejšnji teden so tako leteče mravlje preplavile ves London, kar je razjezilo kar precej prebivalcev tega mesta, saj so bile mravlje tako rekoč vsepovsod. Kar pa je še toliko bolj zoprno pa je dejstvo, da ima ta vrsta mravelj rada vlago in toploto, zato jih opoldanska pripeka ni nič kaj motila.

Leteče mravlje imajo za razliko letečih termitov zakrivljene tipalke ter ožji trup, zato teh dveh vrst ne gre zamenjevati. Matica da ukaz svojim delavkam, da poletijo in poiščejo nov prostor za ustvarjanje kolonije. Nekatere matice po parjenju svoja krila izgubijo.

Kolonije mravelj lahko obstajajo tudi brez matic, v nekaterih mravljiščih pa lahko najdemo tudi po več matic. Ko je čas za parjenje se poseben rod letečih mravelj odpravi iskati prostor za novo kolonijo. Najprej iz mravljišča poletijo samci in označijo mesto za parjenje, zatem jim sledijo samice. Po končanem parjenju se skupaj odpravijo na iskanje primernega mesta za novo kolonijo. Tako začnejo leči jajca, ki jih samci oplodijo, iz prvih pa se izležejo dokaj šibke in majhne maravlje delavke, ki takoj začnejo z večanjem mravljišča in iskanjem hrane za nove močnejše žuželke.

Za ljudi te mravlje niso nič kaj nevarne, saj ne grizejo, poleg tega pa se ponavadi tudi izogibajo hišam. Vsekakor pa je najbolje, da se tem žuželkam med njihovimi poleti izognemo, saj lahko postane situacija neprijetna, če stojimo v roju mravelj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×