Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeTaljenje ledu na Mount Everestu

Taljenje ledu na Mount Everestu

MORDA VAS ZANIMA

Šokantni posnetki so pokazali, da tudi Everest ni imun na klimatske spremembe. Razlika med dvema fotografijama – posnetima pred 80 leti in sedaj pa to dejstvo še toliko bolj nazorno prikazuje.

- Oglas -

Prva fotografija je bila posneta leta 1921, druga pa leta 2007 na severni strani Mount Everesta pri Tibetu. Novejša fotografija kaže, da se je ledenik skrčil in usahnil. Oblasti na podlagi tega trdijo, da je slika dokaz, da se led tanjša zaradi klimatskih sprememb, kar ogroža vir potne vode v gosto naseljenih krajih v Indiji in na Kitajskme.

Fotograf, ki je posnel novejšo sliko je tako šel po stopinjah fotografa iz leta 1921. Seriha fotografij je sedaj na razstavi v New Yorku, prikazuje pa dejstvo kako lahko spremembe v tepmeraturi vplivajo na divjino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×