Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeTaljenje ledu na Mount Everestu

Taljenje ledu na Mount Everestu

MORDA VAS ZANIMA

Šokantni posnetki so pokazali, da tudi Everest ni imun na klimatske spremembe. Razlika med dvema fotografijama – posnetima pred 80 leti in sedaj pa to dejstvo še toliko bolj nazorno prikazuje.

- Oglas -

Prva fotografija je bila posneta leta 1921, druga pa leta 2007 na severni strani Mount Everesta pri Tibetu. Novejša fotografija kaže, da se je ledenik skrčil in usahnil. Oblasti na podlagi tega trdijo, da je slika dokaz, da se led tanjša zaradi klimatskih sprememb, kar ogroža vir potne vode v gosto naseljenih krajih v Indiji in na Kitajskme.

Fotograf, ki je posnel novejšo sliko je tako šel po stopinjah fotografa iz leta 1921. Seriha fotografij je sedaj na razstavi v New Yorku, prikazuje pa dejstvo kako lahko spremembe v tepmeraturi vplivajo na divjino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×