- Oglas -
Za ljubitelje zdravilnih jedi je kurkumina juha z riževimi rezanci prava izbira. Kurkuma, znana po svojih protivnetnih lastnostih, daje juhi značilno rumeno barvo in blag, topel okus. Riževi rezanci dodajo teksturo in poskrbijo, da bo ta juha nasitna, a še vedno lahka.
Sestavine (4 porcije):
- 200 g riževih rezancev
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 šalotki
- majhen košček svežega ingverja
- 2 stroka česna
- 2 žlički kurkume v prahu
- 1 žlička koriandra v prahu
- 1 žlička mlete kumine
- ščep kajenskega popra
- 1000 ml zelenjavne jušne osnove
- sol
- 250 g kuhane čičerke
- 2 pesti mlade špinače
- majhen šopek svežega koriandra
- sezamova semena
- sok limete
Priprava:
- Rezance namočite v mrzlo vodo. V loncu segrejte olje in prepražite nasekljano šalotko, dokler ni karamelno rjave barve. Dodajte naribani ingver in nato zmanjšajte temperaturo.
- Prepražite na nizki temperaturi, nato dodajte drobno nasekljan česen in začimbe ter spet pustite, da se nekaj časa praži. Zalijte z jušno osnovo, posolite, nato pa zavrite in pustite, da vre 10 minut.
- Dodajte čičerko in povečajte temperaturo, vmešajte špinačo in kuhajte še nekaj minut.
- Odcedite rezance in jih sperite z vrelo vodo. Razporedite jih v servirne skledice in prilijte vročo juho. Postrezite okrašeno s svežim koriandrom, sezamom in po želji dodatno popestrite okus z nekaj kapljicami soka limete.
- oglas -