DomovZdravi ReceptiKurkumina juha z riževimi rezanci

Kurkumina juha z riževimi rezanci

- Oglas -

Za ljubitelje zdravilnih jedi je kurkumina juha z riževimi rezanci prava izbira. Kurkuma, znana po svojih protivnetnih lastnostih, daje juhi značilno rumeno barvo in blag, topel okus. Riževi rezanci dodajo teksturo in poskrbijo, da bo ta juha nasitna, a še vedno lahka.

Sestavine (4 porcije):

  • 200 g riževih rezancev
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 šalotki
  • majhen košček svežega ingverja
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički kurkume v prahu
  • 1 žlička koriandra v prahu
  • 1 žlička mlete kumine
  • ščep kajenskega popra
  • 1000 ml zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • 250 g kuhane čičerke
  • 2 pesti mlade špinače
  • majhen šopek svežega koriandra
  • sezamova semena
  • sok limete

Priprava:

  1. Rezance namočite v mrzlo vodo. V loncu segrejte olje in prepražite nasekljano šalotko, dokler ni karamelno rjave barve. Dodajte naribani ingver in nato zmanjšajte temperaturo.
  2. Prepražite na nizki temperaturi, nato dodajte drobno nasekljan česen in začimbe ter spet pustite, da se nekaj časa praži. Zalijte z jušno osnovo, posolite, nato pa zavrite in pustite, da vre 10 minut.
  3. Dodajte čičerko in povečajte temperaturo, vmešajte špinačo in kuhajte še nekaj minut.
  4. Odcedite rezance in jih sperite z vrelo vodo. Razporedite jih v servirne skledice in prilijte vročo juho. Postrezite okrašeno s svežim koriandrom, sezamom in po želji dodatno popestrite okus z nekaj kapljicami soka limete. 
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI