0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKumare za lepše lase in kožo ter boljše zdravje in lažje hujšanje

Kumare za lepše lase in kožo ter boljše zdravje in lažje hujšanje

MORDA VAS ZANIMA

Kumare so vsestransko koristno živilo. Pripomorejo k boljšemu zdravju, poleg tega pa poskrbijo za lepšo kožo in za močnejše lase. Čeprav večji delež kumar predstavlja voda, vsebujejo tudi ogromno drugih koristnih snovi, predvsem vitaminov B2 (riboflavin), B6, B9 (folat), C in K ter mineralov, kot so magnezij, fosfor, železo in cink.

- Oglas -

Pomoč pri hujšanju

Uživanje kumar in pitje kumaričnega soka lahko močno olajša vaš boj z odvečnimi kilogrami. Kumare namreč vsebujejo ogromno antioksidantov, ki med drugim pospešijo delovanje vašega metabolizma.

Preprečevanje dehidracije in razstrupljanje organizma

Predvsem v poletnih mesecih je izjemno koristno, da uživate čim več kumar. Ker vsebujejo ogromno vode, poskrbijo za nadomeščanje tekočine, ki jo izgubljamo zaradi povečanega znojenja. Obenem pa bodo kumare poskrbele za odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa. Za še močnejši razstrupljevalni učinek priporočamo, da kumare kombinirate z limono in meto.

Kumare

Poslovite se od zaprtja

Je vaša prebava zelo počasna? Težave, kot je zaprtje, lahko zelo preprosto razrešite tako, da uživate več kumar. Gre namreč živilo, ki ga uvrščamo med izjemno učinkovita naravna odvajala.

- Oglas -

Ne spreglejte tudi članka: Zaprtje: Kako rešiti težavo v čim krajšem času?

Okrepitev imunskega sistema

Zaradi številnih vitaminov in mineralov, ki jih lahko najdemo v kumarah, je to tudi odlično živilo za vse, ki želite poskrbeti za močan imunski sistem. Čeprav je do »sezone prehladov« še daleč, ni nikoli prezgodaj, da začnete s preventivnimi ukrepi.

Uravnavanje krvnega tlaka

Previsok krvni tlak je danes ena najpogostejših zdravstvenih težav. Obstajajo sicer zdravila, ki vam lahko pomagajo pri tem, vendar so z njimi pogosto povezani številni nezaželeni stranski učinki. Kadar težave niso prehude, je bolje, da najprej poskusite z naravnimi pristopi. Ena izmed možnosti je prav pogostejše uživanje kumar oziroma kumaričnega soka. Gre za živilo, ki preprečuje prekomerno kopičenje tekočine v telesu (t. i. naravni diuretik, podobno kot zelena ali peteršilj), k zniževanju krvnega tlaka pa pripomore tudi magnezij, ki ga vsebujejo kumare.

Kumare za kožo in lase

Pozitiven vpliv na vaše oči

Pogosta težava, povezana s staranjem, je pešanje vida. Korenje je sicer eno najpogostejših živil, ki se priporočajo za zaščito oči. Vendar imajo lahko med drugim tudi kumare izjemno pozitiven vpliv na vid, kar potrjujejo številne študije.

- Oglas -

Osvežitev in pomladitev kože

Pomembna sestavina mnogih naravnih mask za kožo so prav kumare. To seveda ni naključje. Kumare poskrbijo za osvežitev kože, za odpravo podočnjakov in zabuhlosti ter za bolj mladosten videz kože. Upoštevajte tudi, da se nega kože vedno začne »od znotraj«. Več kumar v prehrani tako pomeni tudi lepšo in bolj zdravo kožo.

Hitrejša rast las

Kumarični sok je priporočljivo nanašati tudi na lase in na lasišče, najbolje pred vsakim umivanjem las. To namreč pospeši rast las in prepreči njihovo prekomerno izpadanje ter hkrati poskrbi, da bodo vaši lasje tudi nasploh močnejši, bolj zdravi in bolj sijoči.

Preverite tudi: Kumare – osvežilna in zdrava poletna poslastica

NAJNOVEJŠE