0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaEkcem: pomaga aloe vera in druga naravna pomoč

Ekcem: pomaga aloe vera in druga naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

Ekcem oziroma atopijski dermatitis je krovni pojem za različne tipe izpuščajev, ki se pojavljajo na koži. Težave se pogosto pojavijo že pri dojenčkih oziroma zelo majhnih otrocih, vendar pa na srečo pri večini sčasoma minejo. Spet drugi pa imajo z ekcemom težave tudi v odrasli dobi. Pri odraslih se sicer izpuščaji najpogosteje pojavljajo na predelu vratu, na komolcih in za koleni. Kaj pomaga, če nastane ekcem? Ena izmed možnosti, kako se po naravni poti spopasti s pordelo, zelo suho in srbečo kožo, ki se pogosto tudi lušči, je aloe vera …

- Oglas -

Ekcem in aloe vera

Aloe vera za zunanjo uporabo in pitje soka

Pri naravnem zdravljenju izpuščajev pomaga tako zunanja uporaba gela aloe vere oziroma mazil, ki vsebujejo aloe vero, kot pitje soka te rastline. Aloe vera je odlična za navlažitev kože, kar je pri ekcemu izjemno pomembno. V kožo se absorbira zelo hitro in poskrbi za zmanjšanje srbečice. Vsekakor je aloe vera ena najboljših izbir za naravno pomiritev razdražene kože in za pospeševanje celjenja. Med drugim izboljša tudi oskrbo celic s kisikom, kar bo okrepilo kožno tkivo. Kot smo omenili že na začetku, pa vam bo pri lažjem premagovanju težav pomagalo tudi redno pitje soka aloe vere.

Pomemben vpliv ima lahko prehrana

Predvsem pri otrocih naj bi bil pojav ekcema močno povezan tudi z njihovo prehrano – oziroma natančneje, z alergijami na določena živila, kot so na primer jajca ali mleko. Velikokrat težave povzročajo tudi konzervansi v hrani. Po drugi strani pa moramo biti pozorni na to, da prehrana (otrok) vsebuje zadostne količine zdravih maščob, saj so te zelo pomembne za preprečevanje vnetnega odziva telesa.

- Oglas -

Preizkusite kopeli z dodatkom ovsenih kosmičev

Ljudem, ki imajo težave z ekcemom, pogosto zelo pomagajo tudi kopeli z dodatkom ovsenih kosmičev, ki imajo prav tako kot aloe vera izjemno pomirjajoč vpliv na kožo. Kosmiče lahko dodate neposredno v vročo vodo, s katero ste napolnili kopalno kad. Še ena možnost pa je, da jih stresete v vrečko za pranje občutljivega perila in jih skuhate v vreli vodi. Nato pa vrečko, napolnjeno s kuhanimi ovsenimi kosmiči, med prhanjem oziroma kopanjem uporabite namesto gobice za telo.

Dodatni ukrepi za lažje spopadanje z ekcemom

Izogibajte se uporabi antiseptičnih krem in pršil, saj lahko dodatno razdražijo kožo. V spalnico namestite vlažilnik zraka. Za pranje posteljnine in brisač uporabljajte čim bolj blag pralni prašek ter se obenem izogibajte uporabi mehčalcev. Včasih je v primerih hujših težav z izpuščaji smiselno tudi dvojno centrifugiranje perila. Kadar je to le mogoče, nosite oblačila iz bombaža. Hkrati pa je za tiste, ki imate težave z atopijskim dermatitisom, še posebej pomembno, da se izogibate neposrednemu stiku kože s sončnimi žarki.

Preberite tudi: Ekcem: najboljša pomoč in naravni pripravki

.

NAJNOVEJŠE