0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKrvna skupina kriva za osebnost?

Krvna skupina kriva za osebnost?

MORDA VAS ZANIMA

Morda zveni malce smešno, vendar na Japonskem in v drugih vzhodnoazijskih državah verjamejo, da je krvna skupina tista, ki določa naše karakterne značilnosti. Še več, menda naj bi z njihovo pomočjo razumeli prav toliko kot izvemo iz opisov horoskopskih znamenj. Lahko izvemo več o osebnosti, temperamentu in celo kompatibilnost z drugimi krvnimi skupinami.

- Oglas -

Zanimivo je tudi to, da je Avstrijec Karl Landsteiner leta 1900 odkril krvne skupine, kmalu pa so ugotovili, da imajo Nemci večinoma krvne skupine A in O, medtem ko pri Azijcih, Židih in drugih prevladuje skupina B. Nacisti so informacije sicer uporabili v prid svojim prepričanjem, vendar so se njihova veseljačenja nad razlikovanjem ljudi in nadvlado bele rase kmalu izkazala za nepotrjena. Saj ena krvna skupina ni boljša od druge.

Krvna skupina

A tovrstna miselnost ni bila njihov izum. Ko so se Tajvanci upirali okupaciji po japonski zmagi leta 1895 so že Japonci začeli razmišljati, da je v tajvanski krvi nekaj uporniškega. Njihovi znanstveniki so ugotovili, da ima 41,2 % Tajvancev krvno skupino O in tako so začeli spodbujati japonsko-tajvanske zakone, da bi krvno skupino O ‘razredčili’. Potem je ta teorija izgubila na priljubljenosti, saj ni bilo dokazov. V sedemdesetih pa je z naraščanjem priljubljenosti različnih teorij tudi ta ponovno pridobila privržence.

- Oglas -

Celo liki v japonskih stripih omenjajo svoje krvne skupine približno tako pogosto kot drugod svoja zvezdna znamenja. V številnih azijskih državah celo Facebook dovoli, da v svoj profil uporabniki vpišejo tudi krvno skupino.

Ljudje, ki imajo krvno skupino A naj bi bili: odkritosrčni, ustvarjalni, razumni, zadržani, potrpežljivi in odgovorni, a hkrati pedantni, preveč odkriti, trmasti in napeti. Ljudje, ki imajo krvno skupino B naj bi bili: divji, aktivni, ljudje akcije, kreativni, strastni in močni, vendar sebični, neodgovorni, ne odpuščajo in so nepredvidljivi.

Ljudje, ki imajo krvno skupino AB naj bi bili: mirni, razumni, imajo se pod nadzorom, družabni in prilagodljivi, hkrati pa so kritični, neodločni, pozabljivi in neodgovorni ter se pogosto obnašajo, kot da imajo razcepljeno osebnost.

Ljudje, ki imajo krvno skupino O naj bi bili: prijetni, družabni in optimistični, ampak samovšečni, nesramni, ljubosumni in arogantni.

- Oglas -

Se najdete v teh opisih?

.

NAJNOVEJŠE