Krompir in cvetača v omaki po indijsko

    Recept za Krompir in cvetača v omaki po indijsko.
    Krompir in cvetača po indijskoSestavine:

    • 2 res velika krompirja,
    • 1 rdeča paprika,
    • nekaj cvetače, malo manj kot krompirja ali v enaki količini,
    • 1 skodelica paradižnikove mezge,
    • kurkuma,
    • ingver,
    • garam marsala,
    • semena črne gorčice,
    • semena kumine,
    • čili,
    • 2 žlici ghee masla

    Priprava:
    Cvetačo narežemo na drobne cvetke in jo pokuhamo v slanem kropu. Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga prav tako pokuhamo v slanem kropu. V posodi raztopimo ghee maslo, dodamo začimbe in pokrijemo, saj črna gorčica odskakuje v zrak. Ko neha pokati, dodamo narezano papriko, malo popražimo, dodamo cvetačo in kropir in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z vodo, če je potrebno in solimo. Kuhamo, da se krompir zmehča. Postrežemo z indijskimi kruhi ali rižem. Na fotografiji je zdraven limonin riž po indijsko.

    Avtor in foto: Lidija Dornik

    Povejte svoje mnenje - kometirajte