Recept za Krompir in cvetača v omaki po indijsko.
Krompir in cvetača po indijskoSestavine:

  • 2 res velika krompirja,
  • 1 rdeča paprika,
  • nekaj cvetače, malo manj kot krompirja ali v enaki količini,
  • 1 skodelica paradižnikove mezge,
  • kurkuma,
  • ingver,
  • garam marsala,
  • semena črne gorčice,
  • semena kumine,
  • čili,
  • 2 žlici ghee masla

Priprava:
Cvetačo narežemo na drobne cvetke in jo pokuhamo v slanem kropu. Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga prav tako pokuhamo v slanem kropu. V posodi raztopimo ghee maslo, dodamo začimbe in pokrijemo, saj črna gorčica odskakuje v zrak. Ko neha pokati, dodamo narezano papriko, malo popražimo, dodamo cvetačo in kropir in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z vodo, če je potrebno in solimo. Kuhamo, da se krompir zmehča. Postrežemo z indijskimi kruhi ali rižem. Na fotografiji je zdraven limonin riž po indijsko.

Avtor in foto: Lidija Dornik