DomovZdravje & prehranaKrompir in cvetača v omaki po indijsko

Krompir in cvetača v omaki po indijsko

Recept za Krompir in cvetača v omaki po indijsko.
Krompir in cvetača po indijskoSestavine:

- Oglas -
  • 2 res velika krompirja,
  • 1 rdeča paprika,
  • nekaj cvetače, malo manj kot krompirja ali v enaki količini,
  • 1 skodelica paradižnikove mezge,
  • kurkuma,
  • ingver,
  • garam marsala,
  • semena črne gorčice,
  • semena kumine,
  • čili,
  • 2 žlici ghee masla

Priprava:
Cvetačo narežemo na drobne cvetke in jo pokuhamo v slanem kropu. Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga prav tako pokuhamo v slanem kropu. V posodi raztopimo ghee maslo, dodamo začimbe in pokrijemo, saj črna gorčica odskakuje v zrak. Ko neha pokati, dodamo narezano papriko, malo popražimo, dodamo cvetačo in kropir in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z vodo, če je potrebno in solimo. Kuhamo, da se krompir zmehča. Postrežemo z indijskimi kruhi ali rižem. Na fotografiji je zdraven limonin riž po indijsko.

Avtor in foto: Lidija Dornik

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.
spot_img

NAJNOVEJŠE