Recept za Krompir in cvetača v omaki po indijsko.
Sestavine:
- Oglas -
- 2 res velika krompirja,
- 1 rdeča paprika,
- nekaj cvetače, malo manj kot krompirja ali v enaki količini,
- 1 skodelica paradižnikove mezge,
- kurkuma,
- ingver,
- garam marsala,
- semena črne gorčice,
- semena kumine,
- čili,
- 2 žlici ghee masla
Priprava:
Cvetačo narežemo na drobne cvetke in jo pokuhamo v slanem kropu. Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga prav tako pokuhamo v slanem kropu. V posodi raztopimo ghee maslo, dodamo začimbe in pokrijemo, saj črna gorčica odskakuje v zrak. Ko neha pokati, dodamo narezano papriko, malo popražimo, dodamo cvetačo in kropir in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z vodo, če je potrebno in solimo. Kuhamo, da se krompir zmehča. Postrežemo z indijskimi kruhi ali rižem. Na fotografiji je zdraven limonin riž po indijsko.
Avtor in foto: Lidija Dornik
- Oglas -