Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeV Koper je priplula Greenpeaceova ladja Arctic Sunrise

V Koper je priplula Greenpeaceova ladja Arctic Sunrise

MORDA VAS ZANIMA

Medtem ko evropski ministri za ribištvo, Evropski parlament in Evropska komisija  vstopajo v zadnjo fazo pogajanj o novi Skupni ribiški politiki (SRP), je Greenpeaceova ladja Arctic Sunrise prispela v Koper. Ladja je že od 18. marca na turneji v podporo evropskim trajnostnim ribičem. Namen turneje je poslati sporočilo odločevalcem v Sloveniji, v evropskih državah in EU, da je trajnostni ribolov edini način za zagotovitev zdravih morij z obiljem rib in dolgoročno uspešno ribištvo.

- Oglas -

Arctic Sunrise

Slovenija je peta država, ki jo je obiskala ladja Arctic Sunrise. V Koper je prispela v sredo 17. aprila zjutraj, naprej pa bo odplula v petek 19. aprila zvečer.

Mag. Nina Štros, vodja Greenpeacea v Sloveniji je ob tem dejala:
»Slovenija ima novo vlado in s tem priložnost, da varovanje okolja ponovno  uvrsti med prioritete razvoja Slovenije. V procesu prenove Skupne ribiške politike EU ima Slovenija pomembno vlogo, zato je čas, da nova vlada pokaže svojo zavezanost varovanju morij in malih trajnostnih ribičev, ki že stoletja skrbno ravnajo z morjem.«

Mag. Tanja Strniša, sekretarka za kmetijstvo na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, je izrazila podporo malim ribičem, tako da je zložila ladjico podpore. Ob tem je dejala:
»Podprimo malo ribištvo. Postavimo ga v ospredje Skupne ribiške politike.«

- Oglas -

Evropska ribiška politika z milijonskimi subvencijami in z dajanjem prednostnega dostopa do ribolovnih kvot že desetletja podpira velike in pogosto uničevalne ribiške ladje. Mala ribiška plovila predstavljajo okoli 80 % evropskega ribiškega ladjevja, a se s samo 20 % ali manj ribiških kvot borijo za preživetje. Medtem pa preostalih 80 % kvot ljubosumno čuva zase uničevalno veliko industrijsko ladjevje. To je slaba novica za naše ribje staleže, za oceane in za veliko malih ribičev, ki že več generacij lovijo odgovorno, a so v nevarnosti, da izgubijo svoja delovna mesta. Študije kažejo, da bi z obnovo zgolj ene tretjine ribjih staležev v EU ustvarili 3,2 milijardi evrov in odprli 100 000 delovnih mest1.

Arctic Sunrise

Greenpeace poziva vlade, naj podprejo trajnostne ribiče in izkoristijo reformo SRP za zmanjšanje ribolovnih zmogljivosti s prednostnim razrezom najbolj uničujočih ribiških ladij, za dodelitev prednostnega dostopa do ribolovnih območij malim ribičem in za obnovo ribjih staležev na zdravo raven do leta 2015.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×