0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKopeli z grenko soljo imajo izjemno pozitiven vpliv na zdravje in počutje!

Kopeli z grenko soljo imajo izjemno pozitiven vpliv na zdravje in počutje!

MORDA VAS ZANIMA

Grenka sol velja za tradicionalno naravno pomoč pri številnih težavah z zdravjem in počutjem. Še posebej pogosto se uporablja za pripravo kopeli. V kad, ki ste jo napolnili z vročo vodo, stresite približno 300 gramov grenke soli. Počakajte nekaj minut, nato pa si privoščite približno 15-minutno kopel. Pri težavah z zdravjem in počutjem, ki jih navajamo v nadaljevanju, se priporočata približno dve kopeli z grenko soljo na teden.

- Oglas -

Pomiritev razdražene kože

Kopeli z grenko soljo so lahko zelo koristne za tiste, ki imate težave z razdraženo kožo. Pomagajo lahko tudi pri luskavici, ekcemu, aknah ipd. Torej pri različnih kožnih težavah, ki so povezane z vnetji. Grenka sol je namreč znana po protivnetnih učinkih. Poleg tega pa lahko kopeli z grenko soljo pospešijo prekrvavitev, kar pomaga pri procesu celjenja kože.

Odlična naravna protibolečinska metoda

Uporaba grenke soli je zelo pogosto povezana z naravnim lajšanjem bolečin. Kopel z grenko soljo se tako na primer zelo prileže po napornem, zelo aktivnem dnevu, ko so vaše mišice močno razbolele. Pomaga pa tudi pri resnejših težavah, na primer pri bolečinah, ki so posledica artritisa.

Ublažitev stresa in pomoč pri nespečnosti

Eden najpomembnejših mineralov za naš živčni sistem je zagotovo magnezij, ki predstavlja tudi velik del grenke soli. Kopeli z omenjeno soljo vam tako pomagajo pri pomiritvi v obdobjih povečanega stresa, zelo koristne pa so tudi za vse, ki se spopadate z nespečnostjo.

- Oglas -

Pomoč pri razstrupljanju telesa

Prisegate na naravne metode razstrupljanja telesa? V tem primeru je kopel z grenko soljo zagotovo ena izmed metod, ki jih morate preizkusiti. Tovrstne kopeli namreč pospešijo izločanje strupenih snovi iz telesa, in sicer s tem ko vplivajo na vzpostavitev elektrolitskega ravnovesja v telesu.

Pozitiven vpliv na prebavo oz. pomoč pri zaprtju

Morda ste že slišali, da velja grenka sol tudi za naravno odvajalo. Čeprav so odvajalni učinki bolj izraziti, če grenko sol raztopimo v vodi in nato popijemo, lahko malce teh pozitivnih vplivov pričakujete tudi v primeru, če se odločite za kopeli. Seveda pa pazite, da s pogostostjo in trajanjem kopeli ne pretiravate, da ne pride do diareje. Več o tem preberite tukaj.

.

NAJNOVEJŠE