Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Lepota & kozmetikaKopeli z grenko soljo imajo izjemno pozitiven vpliv na zdravje in počutje!

Kopeli z grenko soljo imajo izjemno pozitiven vpliv na zdravje in počutje!

MORDA VAS ZANIMA

Grenka sol velja za tradicionalno naravno pomoč pri številnih težavah z zdravjem in počutjem. Še posebej pogosto se uporablja za pripravo kopeli. V kad, ki ste jo napolnili z vročo vodo, stresite približno 300 gramov grenke soli. Počakajte nekaj minut, nato pa si privoščite približno 15-minutno kopel. Pri težavah z zdravjem in počutjem, ki jih navajamo v nadaljevanju, se priporočata približno dve kopeli z grenko soljo na teden.

- Oglas -

Grenka sol

Pomiritev razdražene kože

Kopeli z grenko soljo so lahko zelo koristne za tiste, ki imate težave z razdraženo kožo. Pomagajo lahko tudi pri luskavici, ekcemu, aknah ipd. Torej pri različnih kožnih težavah, ki so povezane z vnetji. Grenka sol je namreč znana po protivnetnih učinkih. Poleg tega pa lahko kopeli z grenko soljo pospešijo prekrvavitev, kar pomaga pri procesu celjenja kože.

Odlična naravna protibolečinska metoda

Uporaba grenke soli je zelo pogosto povezana z naravnim lajšanjem bolečin. Kopel z grenko soljo se tako na primer zelo prileže po napornem, zelo aktivnem dnevu, ko so vaše mišice močno razbolele. Pomaga pa tudi pri resnejših težavah, na primer pri bolečinah, ki so posledica artritisa.

Ublažitev stresa in pomoč pri nespečnosti

Eden najpomembnejših mineralov za naš živčni sistem je zagotovo magnezij, ki predstavlja tudi velik del grenke soli. Kopeli z omenjeno soljo vam tako pomagajo pri pomiritvi v obdobjih povečanega stresa, zelo koristne pa so tudi za vse, ki se spopadate z nespečnostjo.

Pomoč pri razstrupljanju telesa

- Oglas -

Prisegate na naravne metode razstrupljanja telesa? V tem primeru je kopel z grenko soljo zagotovo ena izmed metod, ki jih morate preizkusiti. Tovrstne kopeli namreč pospešijo izločanje strupenih snovi iz telesa, in sicer s tem ko vplivajo na vzpostavitev elektrolitskega ravnovesja v telesu.

Pozitiven vpliv na prebavo oz. pomoč pri zaprtju

Morda ste že slišali, da velja grenka sol tudi za naravno odvajalo. Čeprav so odvajalni učinki bolj izraziti, če grenko sol raztopimo v vodi in nato popijemo, lahko malce teh pozitivnih vplivov pričakujete tudi v primeru, če se odločite za kopeli. Seveda pa pazite, da s pogostostjo in trajanjem kopeli ne pretiravate, da ne pride do diareje. Več o tem preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×