ŽivaliGanljive fotografije čudovitega prijateljstva med psom in sovami

Ganljive fotografije čudovitega prijateljstva med psom in sovami

MORDA VAS ZANIMA

Pogosto slišimo, da prijateljstvo nima meja. Vendar pa se pri ljudeh večkrat izkaže, da v praksi ta sicer lepa misel ne drži zares. Predsodki nas pogosto ovirajo pri tem, da bi dali priložnost nekomu, ki se na prvi pogled močno razlikuje od nas – in tako spoznali, da so razlike zgolj na površini.

FOTO: Tanja Brandt
- Oglas -

Tako nas morajo druge živali učiti, da je možen tudi drugačen svet. Ena izmed bolj znanih zgodb o tovrstnih živalskih prijateljstvih, ki se ne ozirajo na razlike, je zgodba o psu po imenu Ingo. Njegove najboljše prijateljice so namreč sove!

FOTO: Tanja Brandt

Medvrstna prijateljstva prinašajo pomembno sporočilo

FOTO: Tanja Brandt

Ingo in njegove pernate prijateljice so postali znani po zaslugi fotografinje Tanje Brandt. Uspelo ji je namreč ovekovečiti zelo posebne trenutke druženja med Ingom in sovami. Tako so nastale prekrasne fotografije, ki navdušujejo mnoge. In nas učijo o tem, da je resnično vse mogoče. Ingo in sove se ne menijo za to, kateri vrsti kdo pripada, kako velik ali majhen je, ali ima telo pokrito z dlako ali perjem ipd. Preprosto uživajo v družbi drug drugega.

FOTO: Tanja Brandt

Smo ljudje (še) zmožni takšne lojalnosti?

Fotografinja Tanja Brandt, ki je že od zgodnjih let velika ljubiteljica živali, poudarja, da so živalska prijateljstva nekaj resnično posebnega. Pogosto lahko pri živalih opazujemo prav posebno lojalnost, ki med ljudmi ni več zelo cenjena vrednota. Čeprav so torej fotografije v prvi vrsti namenjene sprostitvi in ganotju, pa so obenem tudi izvrstna priložnost, da se iz teh nenavadnih prijateljstev nečesa naučimo – ali da se spomnimo tistega, na kar v naglici vsakdana (pre)pogosto pozabljamo …

Pes in sova
FOTO: Tanja Brandt

NAJNOVEJŠE