Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeKo ste v kopalnici, mislite tudi na okolje

Ko ste v kopalnici, mislite tudi na okolje

MORDA VAS ZANIMA

Večina naših dni se začne in konča z obiskom kopalnice. To pa je na žalost tudi prostor v našem domu, kjer lahko večinoma najdemo največ zdravju in okolju škodljivih snovi. S svojimi navadami in izbirami lahko močno prispevate k temu, da bo vaša skrb za higieno precej manj ogrožala naš planet, hkrati pa naredite tudi nekaj dobrega za svoje zdravje. Koristne so že majhne spremembe, ki ne zahtevajo ogromno truda in s katerimi lahko začnete že danes.

- Oglas -

Lesena zobna ščetka

Ščetko s plastičnim držalom zamenjajte za leseno

Znano je, da so prevelike količine odpadne plastike eden glavnih ekoloških problemov. Zakaj bi torej z izbiro zobne ščetke, ki ima plastično držalo, še dodatno prispevali k tej težavi? Danes so na voljo ščetke, katerih ročaj je izdelan iz lesa. Kupite pa lahko celo posebne paličice (Arak), namenjene ščetkanju zob, ki so v celoti lesene. Seveda pa morate biti pri takšnih ščetkah še posebej pozorni na to, da jih po koncu uporabe dobro osušite, sicer se lahko začne na njih hitro razmnoževati plesen.

Med ščetkanjem zob zaprite vodo

Nobene potrebe ni, da voda teče iz pipe, medtem ko si ščetkate zobe. S tem se namreč po nepotrebnem zapravite precejšnje količine čiste vode, še posebej na dolgi rok. Bodite torej pozorni na to, da vedno zapirate pipo, ko ne potrebujete tekoče vode.

Odpovejte se uporabi protibakterijskih mil

Protibakterijska mila pogosto vsebujejo snovi, kot je triklosan, ki je problematičen tako za okolje kot za vaše zdravje. V resnici takšna mila niso potrebna, saj dela običajno ne opravijo nič bolje kot klasična, hkrati pa povečujejo tveganje za alergijske reakcije, hormonske motnje in težave s plodnostjo. Zaradi pretiravanja s protibakterijskimi mili pa lahko pride celo do glivičnih okužb.

Prenehajte s kupovanjem izdelkov za enkratno uporabo

- Oglas -

Ali pogosto uporabljate vatne blazinice za čiščenje obraza in odstranjevanje ličil ter podobne izdelke, namenjene zgolj enkratni uporabi? Namesto tega raje kupite krpice, ki jih boste lahko po vsaki uporabi oprali. S tem boste naredili nekaj dobrega za okolje, obenem pa vam lahko to prihrani tudi kar nekaj denarja.

Kupite si britvico z zamenljivim rezilom

Namesto da vsakič znova kupujete britvice s plastičnim držalom, ki so primerne zgolj za enkratno uporabo, raje investirajte v malo boljšo britvico, ki omogoča menjavanje rezila.

Uporabljajte menstrualno posodico ali pralne vložke

Ženske bi morale razmisliti tudi o izdelkih, ki jih uporabljate med menstruacijo. Precej boljša izbira kot klasični tamponi ali vložki je menstrualna skodelica, ki postaja vse bolj priljubljena. Še ena možnost pa so pralni vložki.

Omejite čas tuširanja in uporabo sušilnika za lase

Imate navado, da se tuširate zelo dolgo, po možnosti z zelo vročo vodo? Ne le da to ni najbolj okolju prijazna navada, ampak lahko to tudi pretirano izsuši vašo kožo. Prav tako pa se poskušajte izogniti uporabi sušilnika za lase, kadar je to mogoče, in raje počakajte, da se vaši lasje posušijo naravno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×