0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliSe tudi v ZDA počasi obeta konec prodaje kozmetike, testirane na živalih?

Se tudi v ZDA počasi obeta konec prodaje kozmetike, testirane na živalih?

MORDA VAS ZANIMA

Mnoge države so se že odločile za popolno prepoved kozmetičnih izdelkov, ki so bili testirani na živalih. V to skupino sodijo tudi vse članice Evropske unije. Na področju EU namreč je namreč že od leta 2013 prepovedana prodaja kozmetike, testirane ne živalih. Podobno velja tudi za Indijo, Brazilijo, Novo Zelandijo, Južno Korejo, Tajvan in Izrael. Po drugi strani pa je v Združenih državah Amerike še vedno dovoljena prodaja tovrstne kozmetike. Vendar pa vse kaže, da bo Kalifornija že kmalu postala prva ameriška država, kjer bo začela veljati prepoved.

- Oglas -

Kozmetika in test na živalih

Čaka se le še na podpis kalifornijskega guvernerja

Pred nedavnim je državna skupščina ameriške zvezne države Kalifornije glasovala glede prepovedi prodaje na živalih testirane kozmetike. Vsi, ki so imeli pravico do glasovanja, so ta ukrep podprli. Zdaj je potreben še zadnji korak, in sicer podpis kalifornijskega guvernerja Jerryja Browna. Glede na Brownove pretekle odločitve podporniki prepovedi pričakujejo, da bo tudi guverner podprl odločitev. Če se to zares zgodi, bo začela prepoved prodaje veljati s 1. januarjem 2020.

Testiranje kozmetike na živalih kruto in nepotrebno

Toksikološke analize so tako napredovale, da ni več nikakršne potrebe po tem, da bi se kozmetiko testiralo na živalih. Še več: tako pridobljeni podatki večinoma niti niso relevantni. Prav tako pa izkušnje v državah, kjer prepoved kozmetičnih izdelkov, testiranih na živalih, že velja, kažejo, da to ni negativno vplival na poslovanje podjetij. Tako ni nobenega pravega razloga, da bi se tovrstno testiranje, ki živalim nedvomno povzroča ogromno trpljenja, v prihodnje še nadaljevalo.

- Oglas -

Bodo podobno prepoved kmalu sprejeli tudi v drugih zveznih državah?

Čeprav je Kalifornija šele prva ameriška zvezna država, v kateri se obeta sprememba zakonodaje, povezane s testiranjem kozmetike, pa mnogi upajo, da bo to spodbudilo tudi spremembe v drugih zveznih državah, kar bi lahko sčasoma privedlo do popolne prepovedi na področju celotnih ZDA.

.

NAJNOVEJŠE