fbpx
Domov Živali Se tudi v ZDA počasi obeta konec prodaje kozmetike, testirane na živalih?

Se tudi v ZDA počasi obeta konec prodaje kozmetike, testirane na živalih?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Mnoge države so se že odločile za popolno prepoved kozmetičnih izdelkov, ki so bili testirani na živalih. V to skupino sodijo tudi vse članice Evropske unije. Na področju EU namreč je namreč že od leta 2013 prepovedana prodaja kozmetike, testirane ne živalih. Podobno velja tudi za Indijo, Brazilijo, Novo Zelandijo, Južno Korejo, Tajvan in Izrael. Po drugi strani pa je v Združenih državah Amerike še vedno dovoljena prodaja tovrstne kozmetike. Vendar pa vse kaže, da bo Kalifornija že kmalu postala prva ameriška država, kjer bo začela veljati prepoved.

Kozmetika in test na živalih

Čaka se le še na podpis kalifornijskega guvernerja

Pred nedavnim je državna skupščina ameriške zvezne države Kalifornije glasovala glede prepovedi prodaje na živalih testirane kozmetike. Vsi, ki so imeli pravico do glasovanja, so ta ukrep podprli. Zdaj je potreben še zadnji korak, in sicer podpis kalifornijskega guvernerja Jerryja Browna. Glede na Brownove pretekle odločitve podporniki prepovedi pričakujejo, da bo tudi guverner podprl odločitev. Če se to zares zgodi, bo začela prepoved prodaje veljati s 1. januarjem 2020.

Testiranje kozmetike na živalih kruto in nepotrebno

Toksikološke analize so tako napredovale, da ni več nikakršne potrebe po tem, da bi se kozmetiko testiralo na živalih. Še več: tako pridobljeni podatki večinoma niti niso relevantni. Prav tako pa izkušnje v državah, kjer prepoved kozmetičnih izdelkov, testiranih na živalih, že velja, kažejo, da to ni negativno vplival na poslovanje podjetij. Tako ni nobenega pravega razloga, da bi se tovrstno testiranje, ki živalim nedvomno povzroča ogromno trpljenja, v prihodnje še nadaljevalo.

Bodo podobno prepoved kmalu sprejeli tudi v drugih zveznih državah?

Čeprav je Kalifornija šele prva ameriška zvezna država, v kateri se obeta sprememba zakonodaje, povezane s testiranjem kozmetike, pa mnogi upajo, da bo to spodbudilo tudi spremembe v drugih zveznih državah, kar bi lahko sčasoma privedlo do popolne prepovedi na področju celotnih ZDA.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×