0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AromaterapijaEterično olje pomaranče za domača čistila in druge možnosti uporabe

Eterično olje pomaranče za domača čistila in druge možnosti uporabe

MORDA VAS ZANIMA

Vsakič, ko lupimo pomarančo, pridemo v stik z manj koncentrirano verzijo olja tega sadeža. Kadar gre za 100-odstotno eterično olje, so seveda učinki precej močnejši. Tako je dobro imeti na polički stekleničko eteričnega olja pomaranče, saj si lahko z njim pomagate pri številnih težavah z zdravjem, še posebej uporabno pa je za izdelavo domačih čistil.

- Oglas -

Eterično olje pomaranče

Naravni protibakterijski učinki pomarančnega olja

Vsa eterična olja, izdelana iz citrusov, so znana po močnih protibakterijskih učinkih. Eterično olje pomaranče pri tem ni izjema. Raziskave so med drugim potrdile, da lahko omenjeno olje pomaga pri zatiranju bakterije E. coli. Prav tako pa si lahko s pomarančnim oljem pomagamo pri preprečevanju širjenja salmonele. Tako je eterično olje pomaranče izvrsten dodatek domačim čistilom, med drugim tudi zaradi dejstva, da ima zelo prijeten, svež vonj. Če ga boste npr. kombinirali s kisom, dobite zelo učinkovito, hkrati pa prijetno dišeče in zdravju prijazno naravno čistilo. Z razredčenim eteričnim oljem pomaranče si lahko pomagate tudi pri čiščenju kuhinjskih desk, na katerih se hitro razmnožijo bakterije, in se tako izognete uporabi agresivnejših čistil. Seveda gre tudi za eterično olje, ki je odlično za izdelavo naravnih osvežilcev zraka, njegov vonj pa zelo učinkovito odžene tudi mravlje.

Vdihovanje eteričnega olja pomaranče za zniževanje krvnega tlaka

Zelo zanimivi so tudi zaključki raziskave, ki je bila izvedena leta 2014. Raziskovalci so namreč ugotovili, da lahko zgolj vdihovanje eteričnega olja pomaranče pomaga ljudem s povišanim krvnim tlakom. Če boste eterično olje pomaranče zmešali s poljubnim rastlinskim oljem, npr. olivnim ali kokosovim, pa boste dobili odlično masažno mešanico za spodbujanje prekrvavitve.

- Oglas -

Protibolečinski in pomirjajoči učinki ter pomoč pri nespečnosti

Aromaterapija, ki vključuje eterično olje pomaranče, je zelo koristna tudi za vse, ki se spopadate z bolečinami v različnih delih telesa. Pomaga lahko celo pri lajšanju bolečin po operacijah. Eterično olje pomaranče je znano tudi po tem, da pomaga pri izboljšanju razpoloženja in pri pomiritvi. Tako je odlično tudi za lajšanje simptomov anksioznosti in depresije. Nekateri govorijo o eteričnem olju pomaranče celo kot o naravnem antidepresivu in blagem naravnem pomirjevalu. Tako ni posebej presenetljivo, da gre za eterično olje, ki se pogosto priporoča tudi ljudem, ki imajo težave s spanjem.

Spodbujanje tvorbe kolagena in ublažitev težav z aknami

Zaradi velikih količin vitamina C, ki ga uvrščamo tudi med močne antioksidante, bo eterično olje pomaranče spodbudilo tvorbo kolagena, kar bo pripomoglo k bolj napeti in elastični koži.  Hkrati pa gre za eterično olje, ki je zelo učinkovito v boju z aknami, kar je seveda povezano predvsem s protibakterijskimi učinki. Pri tem pa ne pozabite, da morate eterična olja vedno razredčiti oz. zmešati z običajnim rastlinskim oljem, preden jih nanesete na kožo.

.

NAJNOVEJŠE