0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKia Naimo - prihodnost je v enostavnosti

Kia Naimo – prihodnost je v enostavnosti

MORDA VAS ZANIMA

Naimo, ki v Korejskem jeziku pomeni “kvadrat”, je novi koncept električnega avtomobila, ki ga je Kia predstavila na avtomobilskem šovo v Seulu.

- Oglas -

Kia NaimoElektrični avtomobil Kia Naimo združuje sodobne tehnološke inovacije s tradicionalno korejsko dediščino. Kljub enostavni obliki avtomobil poudarjajo številni detajli kot so nesimetrične oblike, žarometi kvadratne oblike z LED žarnicami, namesto brisalcev vetrobransko steklo očistimo s curkom zraka …

Namesto stranskih ogledal ima Kia Naimo vgrajene kamere, s pomočjo katerih opazujemo kaj se dogaja okoli avtomobila. V notranjosti so uporabljeni naravni materijali, kot na primer hrastov les. Vse naprave avtomobila so med seboj popolnoma povezane, tako da je upravljanje in pridobivanje raznovrstnih infomacij kar se da enostavno in hitro.

Kia NaimoNaimo naj bi poganjal električni motor z največjo zmogljivostjo 109 KM in navorom 280 Nm, kar zagotavlja najvišjo hitrost 150 km/h. Energija se shranjuje v 27 kWh litij-ionskih baterijah, ki se nahajajo na dnu avtomobila, njihova kapaciteta pa bo omogočala, da z enim polnjenjem prevozite približno 200 kilometrov. Pri hitrem polnjenju se baterije napolnijo do 80 % v 25 minutah, pri normalnem načinu pa v petih urah in pol.

.

NAJNOVEJŠE