0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŽivljenski stil je glavni dejavnik stresa

Življenski stil je glavni dejavnik stresa

MORDA VAS ZANIMA

Ljudi sestavljajo štirje energetski sistemi: telo, duh, duša in čustva, ki so med seboj povezani. Če samo eden od njih pade iz ravnotežja, to vpliva tudi na ostale. Naše glavno orožje pred mnogimi dejavniki in boleznimi je imunski sistem, ki zaradi različnih kemičnih strupov, ki smo jim dnevno izpostavljeni oslabi.

- Oglas -

Stres in čustvaTudi čustveni ‘strupi’, ki nastajajo kot posledica strahov in čustvenih preizkušenj, se zmanjšuje naša sposobnost, da se lahko učinkovito borimo proti zdravju škodljivim vplivom. Psihološki in čustveni pritiski, ki smo jim vsakodnevno izpostavljeni, izhajajo iz zunanjih vplivov našega življenja in življenjskega standarda. Čim manjšo spobnost spoprijeti se z vsakdanjimi izzivi imamo, tem večje so posledice, ki nastanejo. To pomeni, da če Če nekdo pogosto trpimo zaradi strahov ali čustvenih kriz, se sčasoma pojavijo tudi telesni bolezenski znaki.

Čustveno zdravje

Pa vendar ne odločajo samo tunanji dejavniki o tem ali bomo v stresu ali ne, ampak tudi naša interpretacija teh dejavnikov. Naše zdravje je tako v veliki meri odvisno od tega, kako dobro in kako učinkovito se spoprimemo z izzivi, katerim smo jim izpostavljeni.

Ljudje, ki živijo uravnoteženo življenje tako na družinskem kot poklicnem področju, imajo večjo sposobnost obnavljanja imunskega sistema. Manjše bolezeni so opozorila telesa, nam sporoča, da moramo spremeniti svoje obnašanje ali stil življenja. Če ta opozorila enostavno spregledamo, se lahko iz majhne razvije resnejša bolezen.

- Oglas -

Človekova duhovna stran je naša intuicija ali notranji glas, kot mu tudi pravimo, ki ve kaj je za nas dobro in kaj ne. Le-ta predstavlja pomembno vlogo pri iskanju uravnoteženega življenja. Mnogi ignorirajo svojo intuicijo, ker je zaradi stresov ne zaznavajo več.

Kako obvladati stres

  • Naučite se, kako bolje obvladovati svoja čustva.
  • Pazite na zdravje in se sproti učite, kaj morate narediti, da preprečite bolezen.
  • Poiščite in uporabljajte ‘ventile’ za sproščanje stresa, kot so rekreacija, tehnike sproščanja, meditacije ali hobi.
  • Analizirajte vaše življenje in se vprašajte, kaj radi delate in česa ne.
  • Ocenite svoje trenutno delo in  službo ter premislite, če bi mogoče zamenjava delovnega mesta v vaše življenje prineslo več harmonije.
  • Naučite se sprejemati spremembe kot pozitiven del življenja.
.

NAJNOVEJŠE