0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKaritejevo maslo v kozmetiki: izjemno raznolike možnosti uporabe

Karitejevo maslo v kozmetiki: izjemno raznolike možnosti uporabe

MORDA VAS ZANIMA

Pri mnogih kozmetičnih izdelkih je njihova uporabnost precej omejena. Tako mora biti vaša kopalnica polna kozmetike. Vendar pa po drugi strani obstaja tudi nekaj precej bolj univerzalnih rešitev. Ena takšnih je karitejevo maslo, ki ga lahko kot kozmetični izdelek uporabite v številnih situacijah. Gre za izdelek, ki je pravzaprav uporaben za nego celotnega telesa – od nog do glave. V svetu, polnem zelo agresivnih kozmetičnih izdelkov, narejenih iz množice nenavadno zvenečih sestavin, se je pogosto najpametneje vrniti k osnovam …

- Oglas -

Karitejevo maslo

Karitejevo maslo se sicer pridobiva iz oreščkov, ki rastejo na mogočnem drevesu, imenovanem karite. Na karitejeva drevesa boste naleteli predvsem v afriških državah, na primer v Senegalu in v Ugandi. Tisto, kar dela karitejevo maslo tako učinkovito, je visoka vsebnost vitaminov E in A ter rastlinskih sterolov oziroma fitosterolov, seveda pa vsebuje karitejevo maslo tudi veliko pomembnih maščobnih kislin. Uporablja se tudi v kulinariki, vendar se bomo tokrat omejili predvsem na uporabo karitejevega masla v lepotni rutini.

Izvrstna pomoč pri zelo suhi koži

Je vaša koža izjemno suha? Ste že skoraj obupali nad iskanjem izdelka, ki bi lahko zares pomagal? V tem primeru vam močno priporočamo, da preizkusite še karitejevo maslo. Gre namreč za vir maščob, ki precej spominjajo na tiste, ki jih sicer izločajo naše lojnice. Tako predstavlja izvrstno izbiro za ljudi z zelo suho kožo, saj uspešno nadomesti naravni primanjkljaj.

- Oglas -

Prečudoviti lasje s pomočjo karitejevega masla

Karitejevo maslo ima lahko tudi izjemno pozitiven vpliv na vaše lase. Preprečilo bo izgubo vlage, pomagalo pri odpravi prhljaja in zmanjšalo težave z razcepljenimi konicami. S karitejevim maslom pa si lahko pomagate tudi pri naravno skodranih laseh, saj poskrbi za čudovito definirane kodre. Maslo lahko uporabite kot oblogo oziroma masko za lase (še pred umivanjem) ali pa ga po umivanju las nanesete le na konice.

Preprečevanje prezgodnjih gubic

Staranje je proces, ki se mu seveda ne more izogniti nihče. Vendar pa imamo precej vpliva na to, kako hitro/počasi bo potekalo staranje. S tem imamo v mislih tudi staranje naše kože. Z ustrezno nego lahko uspešno preprečite prezgodnje gubanje kože oziroma zmanjševanje njene elastičnosti. Eden najboljših pripomočkov pri tem je zagotovo karitejevo maslo, bogato z antioksidanti.

Poslovite se od suhih, razpokanih ustnic

So vaše ustnice pogosto zelo suhe in razpokane? Se morda pojavlja celo bolečina oziroma pekoč občutek? Ni treba, da to preprosto prenašate, saj obstaja kar precej učinkovitih rešitev – med njimi tudi takšnih, ki so povsem naravne. Če boste za nego ustnic uporabili karitejevo maslo, se bo stanje zagotovo že kmalu močno izboljšalo. Ustnice bodo mehke in primerno navlažene.

Uporaba karitejevega masla pri britju

Nekateri radi uporabijo karitejevo maslo tudi namesto pene in podobnih izdelkov za britje, na primer pri britju nog. Spet drugi pa s karitejevim maslom raje zamenjajo mleko za po britju, saj je maslo znano po tem, da uspešno pomiri razdraženo kožo. Zaradi snovi, ki jih vsebuje, namreč deluje tudi protivnetno.

- Oglas -

Učinkovita pomoč pri strijah

Karitejevo maslo je dobra izbira tudi za nosečnice. Če boste omenjeno maslo uporabljali za redno masažo trebuha med nosečnostjo, lahko močno zmanjšate tveganje za nastanek strij. Seveda morate paziti, da bo masaža čim bolj nežna in počasna. So se strije že pojavile? Tudi po porodu si lahko uspešno pomagate s karitejevim maslom, če želite zmanjšati izrazitost strij.

Karitejevo maslo za sprostitev zamašenih dihalnih poti

S pomočjo karitejevega masla lahko uspešno ublažite tudi nekatere težave z zdravjem. Tako ni uporabno samo v kozmetiki. Karitejevo maslo naj bi bilo sicer še posebej učinkovito pri odmaševanju dihalnih poti. Če ste prehlajeni, pod nos nanesite malce tega masla. Izboljšanje stanja običajno nastopi precej hitro.

.

NAJNOVEJŠE