0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaVsakodnevne navade, krive za prezgodnje gubice

Vsakodnevne navade, krive za prezgodnje gubice

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno vsi želimo, da bi bila naša koža čim dlje mladostna, napeta in gladka. Se rešitev skriva v dragih kozmetičnih izdelkih? Ne nujno. Pogosto z določenimi vsakodnevnimi navadami močno pripomoremo k prezgodnjemu staranju kože. Preverite, katere so nekatere izmed največjih napak, ki jih zelo verjetno delate tudi sami – od bolj očitnih do takšnih, ki jih verjetno niste še nikoli povezali z nastajanjem gubic …

- Oglas -

Stalno pozabljate na zaščito kože pred soncem

Poleti smo skorajda obsedeni z nanašanjem krem, ki ščitijo našo kožo pred škodljivimi UV-žarki. Preostanek leta pa se po drugi strani le redki zmenijo za opozorila, da potrebuje naša koža zaščito v vseh letnih časih. Če se želite izogniti prezgodnjemu staranju kože oziroma gubicam, je vsekakor obvezna redna uporaba kakovostne kreme z dovolj visokim zaščitnim faktorjem. Seveda to ne pomaga le pri upočasnjevanju procesa staranja kože, ampak vas lahko zaščiti tudi pred resnejšimi težavami, predvsem pred kožnim rakom.

Pogosto drgnjenje oči

Imate navado, da stalno drgnete oči? Koža okoli oči je še posebej občutljiva, zato lahko pride zelo hitro do poškodb. Pogosto drgnjenje oči lahko raztegne kožo v okolici ter povzroči razpad kolagena in elastina, posledično pa se pojavijo gubice.

Neuporaba sončnih očal

Podobno kot krema za zaščito kože pred soncem bi morala biti tudi sončna očala del vaše opreme v vseh letnih časih. Ko sončni žarki svetijo neposredno v naše oči, se namreč skorajda samodejno namrščimo. Običajno pri tem nastanejo »začasne gubice«, ki kmalu izginejo, vendar takšno gubanje pušča tudi dolgoročne negativne posledice na koži. Priskrbite si torej zares kakovostna sončna očala in jih imejte vedno pri sebi – nikoli ne veste, kdaj jih boste potrebovali.

- Oglas -

Pretiravanje s sladkorjem

Najbrž veste, da prevelike količine sladkorja v vaši prehrani niso najboljše za zdravje. Pa ste vedeli tudi, da lahko pretirano uživanje v sladkih pregrehah prispeva tudi k prezgodnjemu staranju vaše kože? Pri razgradnji sladkorja namreč nastajajo snovi, ki lahko poškodujejo kolagen in elastin. Tako se pojavijo gubice in »povešena koža«.

Pomanjkanje spanja

Zagotovo ste že kdaj slišali, da je spanec koristen za lepoto. Vendar pa to ni zgolj tolažba tistih, ki zjutraj težko vstanejo. Med spanjem ima namreč naša koža priložnost, da se obnovi. Če vam torej močno primanjkuje spanja, se to prej ali slej odrazi tudi na vaši koži, pogosto prav v obliki gubic in nasploh nezdravega videza kože.

Spanje na trebuhu

Za preprečevanje prezgodnjih gubic pa ni pomembno zgolj to, da spimo dovolj, ampak ima lahko pomemben vpliv tudi naš položaj spanja. To vas bo morda presenetilo, vendar naj bi imeli v povprečju z gubicami precej več težav tisti, ki pogosto spijo na trebuhu. Če dobro pomislite, pa je to pravzaprav logično, saj v takšnem položaju več ur »mečkate« svoj obraz. Posledica spanja na trebuhu pa so pogosto tudi zabuhle oči.

Pogosto žvečenje žvečilnega gumija

Tudi to je ena tistih navad, ki jih večina ne povezuje z gubicami. Vendar je lahko tudi zelo pogosto žvečenje žvečilnega gumija krivo za prehitro nastajanje gubic na vašem obrazu. Žvečenje namreč pomeni precej naprezanja obraznih mišic, koža se vmes guba, kar lahko pusti dolgotrajne posledice.

.

NAJNOVEJŠE