Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Lepota & kozmetikaVsakodnevne navade, krive za prezgodnje gubice

Vsakodnevne navade, krive za prezgodnje gubice

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno vsi želimo, da bi bila naša koža čim dlje mladostna, napeta in gladka. Se rešitev skriva v dragih kozmetičnih izdelkih? Ne nujno. Pogosto z določenimi vsakodnevnimi navadami močno pripomoremo k prezgodnjemu staranju kože. Preverite, katere so nekatere izmed največjih napak, ki jih zelo verjetno delate tudi sami – od bolj očitnih do takšnih, ki jih verjetno niste še nikoli povezali z nastajanjem gubic …

Stalno pozabljate na zaščito kože pred soncem

- Oglas -

Poleti smo skorajda obsedeni z nanašanjem krem, ki ščitijo našo kožo pred škodljivimi UV-žarki. Preostanek leta pa se po drugi strani le redki zmenijo za opozorila, da potrebuje naša koža zaščito v vseh letnih časih. Če se želite izogniti prezgodnjemu staranju kože oziroma gubicam, je vsekakor obvezna redna uporaba kakovostne kreme z dovolj visokim zaščitnim faktorjem. Seveda to ne pomaga le pri upočasnjevanju procesa staranja kože, ampak vas lahko zaščiti tudi pred resnejšimi težavami, predvsem pred kožnim rakom.

Pogosto drgnjenje oči

Imate navado, da stalno drgnete oči? Koža okoli oči je še posebej občutljiva, zato lahko pride zelo hitro do poškodb. Pogosto drgnjenje oči lahko raztegne kožo v okolici ter povzroči razpad kolagena in elastina, posledično pa se pojavijo gubice.

Neuporaba sončnih očal

Podobno kot krema za zaščito kože pred soncem bi morala biti tudi sončna očala del vaše opreme v vseh letnih časih. Ko sončni žarki svetijo neposredno v naše oči, se namreč skorajda samodejno namrščimo. Običajno pri tem nastanejo »začasne gubice«, ki kmalu izginejo, vendar takšno gubanje pušča tudi dolgoročne negativne posledice na koži. Priskrbite si torej zares kakovostna sončna očala in jih imejte vedno pri sebi – nikoli ne veste, kdaj jih boste potrebovali.

Pretiravanje s sladkorjem

Najbrž veste, da prevelike količine sladkorja v vaši prehrani niso najboljše za zdravje. Pa ste vedeli tudi, da lahko pretirano uživanje v sladkih pregrehah prispeva tudi k prezgodnjemu staranju vaše kože? Pri razgradnji sladkorja namreč nastajajo snovi, ki lahko poškodujejo kolagen in elastin. Tako se pojavijo gubice in »povešena koža«.

Pomanjkanje spanja

- Oglas -

Zagotovo ste že kdaj slišali, da je spanec koristen za lepoto. Vendar pa to ni zgolj tolažba tistih, ki zjutraj težko vstanejo. Med spanjem ima namreč naša koža priložnost, da se obnovi. Če vam torej močno primanjkuje spanja, se to prej ali slej odrazi tudi na vaši koži, pogosto prav v obliki gubic in nasploh nezdravega videza kože.

Spanje na trebuhu

Za preprečevanje prezgodnjih gubic pa ni pomembno zgolj to, da spimo dovolj, ampak ima lahko pomemben vpliv tudi naš položaj spanja. To vas bo morda presenetilo, vendar naj bi imeli v povprečju z gubicami precej več težav tisti, ki pogosto spijo na trebuhu. Če dobro pomislite, pa je to pravzaprav logično, saj v takšnem položaju več ur »mečkate« svoj obraz. Posledica spanja na trebuhu pa so pogosto tudi zabuhle oči.

Pogosto žvečenje žvečilnega gumija

Tudi to je ena tistih navad, ki jih večina ne povezuje z gubicami. Vendar je lahko tudi zelo pogosto žvečenje žvečilnega gumija krivo za prehitro nastajanje gubic na vašem obrazu. Žvečenje namreč pomeni precej naprezanja obraznih mišic, koža se vmes guba, kar lahko pusti dolgotrajne posledice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×