Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaKako ugotoviti, ali je granatno jabolko zares zrelo?

Kako ugotoviti, ali je granatno jabolko zares zrelo?

MORDA VAS ZANIMA

Granatno jabolko si je v zadnjih letih tudi pri nas pridobilo ogromno privržencev. Za mnoge je to celo najljubša vrsta sadja. Čeprav priprava granatnega jabolka na zaužitje ni najlažja, pa se trud vseeno splača. Na koncu smo namreč nagrajeni z malce eksotičnim, sladko-kislim okusom, ki razvaja naše brbončice. Seveda pa tudi s številnimi blagodejnimi učinki na zdravje.

- Oglas -

Granatno jabolko

Granatno jabolko namreč vsebuje ogromno koristnih antioksidantov in deluje protivnetno. Izsledki študij kažejo celo, da je zelo koristno za zmanjševanje tveganja za različne vrste raka. Vendar pa obstaja pri granatnem jabolku vedno tisti dvom: ali je že dovolj zrelo ali raje še malce počakati? Določanje tega, kdaj je pri granatnem jabolku najugodnejši čas za zaužitje, je sicer res lahko malce težavno, a ne nemogoče. Z upoštevanjem spodnjih napotkov boste vedno jedli ravno prav zrela granatna jabolka še posebej dobrega okusa!

Kakšne barve je granatno jabolko?

Ena od najlažjih metod za ocenjevanje zrelosti granatnega jabolka je, da preverite kakšne barve je lupina. Če je granatno jabolko pretežno rdeče, tudi če malce svetlejše barve, je najverjetneje pripravljeno, da ga zaužijete. Kadar pa je na lupini vidnih še veliko zelenkastih lis, je najbolje, da še malce počakate.

Kako preverite, ali je granatno jabolko zrelo?

Potolcite po lupini

- Oglas -

Včasih lahko tudi zvok izda, ali je granatno jabolko pripravljeno na zaužitje ali ne. Za določanje zrelosti granatnega jabolka lahko po njem tudi malce potolčete s prsti. Pri zrelih granatnih jabolkih bo zvok rahlo kovinski. Iz lupine si lahko pripravimo tudi čaj.

Kakšno je granatno jabolko na otip?

Dotaknite se granatnega jabolka. Kakšen je občutek? Če je koža precej gladka, bo treba še nekoliko počakati. Lupina zrelega granatnega jabolka je namreč precej groba – podobna koži, ki je bila nekaj časa izpostavljena sončnim žarkom.

Zrelo granatno jabolko ni nikoli pravilne oblike

Za nezrela granatna jabolka je značilno, da so skoraj popolne oblike – podobne krogli. Ko granatno jabolko dozoreva, pa postaja njegova oblika vse bolj nepravilna. To je posledica kopičenja sočnih sokov v sadežu, zaradi katerih imamo granatno jabolko tudi tako radi. Ti sokovi nato pritiskajo na lupino in povzročajo neenakomerne izbokline in vbokline na površju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×