0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZ rdečim zeljem pomagajte ukrotiti krvni tlak in očistiti telo

Z rdečim zeljem pomagajte ukrotiti krvni tlak in očistiti telo

MORDA VAS ZANIMA

Privoščite si kozarec zdravja, ki bo blagodejno deloval na vaše srce, črevesje in ledvice. Skrivna sestavina izjemno koristnega napitka je rdeče zelje. Zelje je znano po tem, da pozitivno deluje na prebavo, a njegov okus marsikomu ne ustreza.

- Oglas -

Rdeče zelje je zaradi svoje intenzivne barve in okusa, ki je v nasprotju z običajnim zeljem, bolj sladkast, zato odlična alternativa, ki je prav tako polna  antioksidantov in ima protivnetne lastnosti. Pripomore k uravnavanju holesterola in čiščenju črevesja.

Sok iz rdečega zelja

Ohranite vitalnost

Kozarec  zeljnega soka dnevno pomaga ohranjati vitalnost in pozitivno deluje na črevesje, dihanje in sečila. Rdeče zelje ima še posebej močno protivnetno delovanje, v njem se zaradi njegove intenzivne vijolične barve skrivajo flavonoidi, ki ščitijo pred prostimi radikali. Predvsem v času, ko na vrtu ni toliko sveže zelenjave, zato poskusite zelje na svoj jedilnik uvrstiti vsaj enkrat na teden.

- Oglas -

Zelje vsebuje veliko prehranskih vlaknin, selena, vitamina C, pri čemer rdeče zelje vsebuje več vitamina C kot belo zelje. Zelje je prav tako zakladnica mineralov kalija, železa, magnezija in bakra, prav tako pomaga pri krepitvi imunskega sistema, izboljšuje spomin in osredotočenost.

Vijoličen super sok iz rdečega zelja in sliv

Sestavine:

  • 3 slive,
  • ¼ male glave rdečega zelja,
  • 1 mala pesa,
  • 2 stebli zelene,
  • 1 pomaranča.

Priprava:

Vse sestavine najprej dobro očistite in operite. Slivam odstranite koščice. Nasekljajte zelje, olupite pomarančo. Vse sestavine dajte v sokovnik in iztisnite sok. Servirate ga lahko z ledom in začinite s kančkom cimeta po želji.

.

NAJNOVEJŠE