Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaKako se boriti s sindromom prepuščajočega črevesja?

Kako se boriti s sindromom prepuščajočega črevesja?

MORDA VAS ZANIMA

Posledice sindroma prepuščajočega črevesja so lahko pogoste prebavne težave (napihovanje, vetrovi, mehko blato), alergije ali intolerance na hrano, sezonske alergije, nenehna utrujenost, razraščena kandida in celo težave z osredotočenostjo. Preverite, kaj lahko sami naredite, da v črevesju zopet vzpostavite ravnotežje.

- Oglas -

Prepuščajoče črevo

Ko črevesna flora oslabi

Sindrom prepuščajočega črevesja se pojavi, ko  zaradi napačne prehrane, zdravil in podobnega naša črevesna flora oslabi. Zaradi nenehnega draženja pride do luknjic med enterociti , ki regulirajo vse, kar prehaja v naše telo skozi črevesno sluznico, in tako se razvije sindrom prepuščajočega črevesja.

Če do tega pride, v naš sistem ne vstopajo več samo molekule hranil, temveč  tudi tisto, kar tja ne sodi. To naše telo prepozna kot zunanje sovražnike in reagira s proizvodnjo protiteles, ki jih začnejo napadati.

Kako si lahko pomagamo?

1. Kakovostni probiotiki

Eden od najboljših načinov za zmanjšanje slabih bakterij v črevesju je, da jih izrinete z dobrimi in tako uravnovesite črevesno floro. Poskusite lahko z dodajanjem visoko  kakovostnih  probiotikov.

2. V prehrano dodajte naslednje dodatke

- Oglas -

Tudi  aloe vera, kurkuma, cink, antioksidanti (vitamin A, vitamin C in vitamin E) in ribje olje naj bi pomagali pri popravljanju škode. Še posebej učinkovita pa naj bi bila aminokislina L-Glutamin, ki sodeluje pri obnovi črevesne sluznice in deluje protivnetno.

3. Izogibajte se stresu

Stres slabo vpliva na naše črevesje, raziskave kažejo, da lahko stres zmanjša število dobrih bakterij v črevesju in poruši ravnotežje črevesne flore.

4. Odpovejte se sladkorju

Predelani sladkor  je  hrana za razvoj slabih bakterij v vašem črevesju.  Iz prehrane je treba izločiti tudi žita, ki vsebujejo gluten, mleko in mlečne izdelke.

5. Jejte fermentirano hrano

Pri obnovi  črevesne sluznice zelo pomagajo tudi fermentirana zelenjava, semena chia, konopljina semena, lanena semena, priporočljivo pa je uporabljati kokosovo maščobo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×