DomovZdravje & prehranaKako se boriti s sindromom prepuščajočega črevesja?

Kako se boriti s sindromom prepuščajočega črevesja?

Posledice sindroma prepuščajočega črevesja so lahko pogoste prebavne težave (napihovanje, vetrovi, mehko blato), alergije ali intolerance na hrano, sezonske alergije, nenehna utrujenost, razraščena kandida in celo težave z osredotočenostjo. Preverite, kaj lahko sami naredite, da v črevesju zopet vzpostavite ravnotežje.

- Oglas -

Prepuščajoče črevo

Ko črevesna flora oslabi

Sindrom prepuščajočega črevesja se pojavi, ko  zaradi napačne prehrane, zdravil in podobnega naša črevesna flora oslabi. Zaradi nenehnega draženja pride do luknjic med enterociti , ki regulirajo vse, kar prehaja v naše telo skozi črevesno sluznico, in tako se razvije sindrom prepuščajočega črevesja.

Če do tega pride, v naš sistem ne vstopajo več samo molekule hranil, temveč  tudi tisto, kar tja ne sodi. To naše telo prepozna kot zunanje sovražnike in reagira s proizvodnjo protiteles, ki jih začnejo napadati.

Kako si lahko pomagamo?

1. Kakovostni probiotiki

- Oglas -

Eden od najboljših načinov za zmanjšanje slabih bakterij v črevesju je, da jih izrinete z dobrimi in tako uravnovesite črevesno floro. Poskusite lahko z dodajanjem visoko  kakovostnih  probiotikov.

2. V prehrano dodajte naslednje dodatke

Tudi  aloe vera, kurkuma, cink, antioksidanti (vitamin A, vitamin C in vitamin E) in ribje olje naj bi pomagali pri popravljanju škode. Še posebej učinkovita pa naj bi bila aminokislina L-Glutamin, ki sodeluje pri obnovi črevesne sluznice in deluje protivnetno.

3. Izogibajte se stresu

Stres slabo vpliva na naše črevesje, raziskave kažejo, da lahko stres zmanjša število dobrih bakterij v črevesju in poruši ravnotežje črevesne flore.

4. Odpovejte se sladkorju

Predelani sladkor  je  hrana za razvoj slabih bakterij v vašem črevesju.  Iz prehrane je treba izločiti tudi žita, ki vsebujejo gluten, mleko in mlečne izdelke.

5. Jejte fermentirano hrano

- Oglas -

Pri obnovi  črevesne sluznice zelo pomagajo tudi fermentirana zelenjava, semena chia, konopljina semena, lanena semena, priporočljivo pa je uporabljati kokosovo maščobo.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×