Zdravje & prehranaKako se boriti s sindromom prepuščajočega črevesja?

Kako se boriti s sindromom prepuščajočega črevesja?

MORDA VAS ZANIMA

Posledice sindroma prepuščajočega črevesja so lahko pogoste prebavne težave (napihovanje, vetrovi, mehko blato), alergije ali intolerance na hrano, sezonske alergije, nenehna utrujenost, razraščena kandida in celo težave z osredotočenostjo. Preverite, kaj lahko sami naredite, da v črevesju zopet vzpostavite ravnotežje.

- Oglas -

Prepuščajoče črevo

Ko črevesna flora oslabi

Sindrom prepuščajočega črevesja se pojavi, ko  zaradi napačne prehrane, zdravil in podobnega naša črevesna flora oslabi. Zaradi nenehnega draženja pride do luknjic med enterociti , ki regulirajo vse, kar prehaja v naše telo skozi črevesno sluznico, in tako se razvije sindrom prepuščajočega črevesja.

Če do tega pride, v naš sistem ne vstopajo več samo molekule hranil, temveč  tudi tisto, kar tja ne sodi. To naše telo prepozna kot zunanje sovražnike in reagira s proizvodnjo protiteles, ki jih začnejo napadati.

Kako si lahko pomagamo?

1. Kakovostni probiotiki

Eden od najboljših načinov za zmanjšanje slabih bakterij v črevesju je, da jih izrinete z dobrimi in tako uravnovesite črevesno floro. Poskusite lahko z dodajanjem visoko  kakovostnih  probiotikov.

2. V prehrano dodajte naslednje dodatke

- Oglas -

Tudi  aloe vera, kurkuma, cink, antioksidanti (vitamin A, vitamin C in vitamin E) in ribje olje naj bi pomagali pri popravljanju škode. Še posebej učinkovita pa naj bi bila aminokislina L-Glutamin, ki sodeluje pri obnovi črevesne sluznice in deluje protivnetno.

3. Izogibajte se stresu

Stres slabo vpliva na naše črevesje, raziskave kažejo, da lahko stres zmanjša število dobrih bakterij v črevesju in poruši ravnotežje črevesne flore.

4. Odpovejte se sladkorju

Predelani sladkor  je  hrana za razvoj slabih bakterij v vašem črevesju.  Iz prehrane je treba izločiti tudi žita, ki vsebujejo gluten, mleko in mlečne izdelke.

5. Jejte fermentirano hrano

Pri obnovi  črevesne sluznice zelo pomagajo tudi fermentirana zelenjava, semena chia, konopljina semena, lanena semena, priporočljivo pa je uporabljati kokosovo maščobo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×