Ekologija & OkoljeKako postati bolj prijazen naravi

Kako postati bolj prijazen naravi

MORDA VAS ZANIMA

O ekološki ozaveščenosti je bilo že veliko napisanega. Obstaja veliko napačnih predstav o ekološko ozaveščenemu življenju. Morda zato, ker ne želimo začeti z malimi koraki, sploh pa ne pri sebi in se vedno z nekom primerjamo. Morda zato, ker nimamo volje, ker še vedno vidimo kako se svet pred nami ruši v nepredstavljivo podobo. Izgubljata se spoštovanje do okolja, do naše matere Zemlje h kateri smo prišli na obisk.

- Oglas -

Skrb za okolje

S preprostimi koraki pokažimo naravi, da nam je mar in hkrati privarčujmo

  1. UPORABLJAJMO KRPE NAMESTO PAPIRJA

Če bomo uporabo papirnatih brisač za brisanje rok zamenjali z bombažnimi brisačami, bomo v enem letu privarčevali za kar nekaj paketov teh. Poleg tega pa bo morda zaradi nas posekano kakšno drevo manj.

  1. NE MEČITE STRAN HRANE

Tudi če imate denar, se naučite da ne kupujete preveč hrane, da je ne mečete v smeti ter da iz ostankov vedno naredite kakšen okusni popoldanski prigrizek.

  1. UPORABA STEKLENIČK

Tu vam ni potrebno veliko zapravljati. Kupite si v trgovini nekaj kar je v lepi steklenički. Doma je po uporabi ne vrzite v smeti, marveč odstranite nalepko, dobro umijte in že imate stekleničko za vodo. Preprosto, poceni in okolju prijazno, saj ne bomo po nepotrebnem kupovali plastičnih embalaž.

  1. POSADITE NEKAJ ZELENEGA

- Oglas -

Naj vam izgovor, da živite v mestu ne pade na pamet. Ni vam potrebno saditi ravno dreves, kajti s preprostimi triki si lahko na svojih balkonih in okenskih policah ustvarite pravi mali zeleni raj. Zelišča, solata in rože bodo z veseljem uspevali tudi v odvečnih večjih posodah.

  1. AVTO NA PLIN

Avto na plin je ena daleč najdonosnejši investicij, saj dolgoročno prihranite. Ne potrebujete kupiti najnovejšega avtomobila, ampak lahko svojega konjička preprosto predelate. Pred tem se posvetujte s svojim avtomehanikom.

  1. PELJITE SE S KOLESOM; POJDITE PEŠ ALI AVTOBUSOM

Ko imajo ljudje enkrat avtomobil, se razvadijo in se težko pripravijo do tega, da bi posegli bo kakšnem drugem prevozu, ko pa jih njihov jeklen konjiček tako vabi. Ne rabite ga prodati, ampak že z zmanjšanjem uporabe za 50% boste privarčevali pri bencinu, morda tudi pri avtomehaniku.

Mark Twain je nekoč zapisal: »Ne mislite, da vam svet kaj dolguje. Ne dolguje nam nič, tu je bil prvi«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×