0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako poskrbeti za kožo v poletnih mesecih

Kako poskrbeti za kožo v poletnih mesecih

MORDA VAS ZANIMA

Koža poleti potrebuje še posebej skrbno nego. Čezmerno izpostavljanje soncu jo lahko močno poškoduje ter ji pobere veliko vlage, zaradi česar je koža potem videti uvela in starikava. Poleti zato velja, da je treba negi kože in zagotavljanju njene optimalne navlaženosti nameniti še prav posebno pozornost.

- Oglas -

Koža mora biti ves čas ustrezno hidrirana. Naše telo poleti izgubi veliko vlage, zato je zelo pomembno, da izgubljeno tekočino ves čas nadomeščamo. Pijemo veliko vode in drugih pijač, saj bomo tako vaši koži zagotovili, da bo ostala mehka in primerno navlažena.

koža in poletje

Uživajte čim več sočnega sadja. Lubenice, hruške, breskve, borovnice, jagode, granatno jabolko … Vsi ti sadeži bodo kožo odlično hidrirali ter ji dali še kopico drugih hranilnih snovi.

- Oglas -

Naravna zaščita pred soncem. Če je le mogoče, se izpostavljanju soncu izognimo med 11. in 15. uro. Takrat so sončni žarki najmočnejši in če jim izpostavljamo kožo, si lahko močno škodujemo. Kadar že odidemo na sonce, pa moramo 30 minut prej na kožo nanesti ustrezno zaščitno sredstvo.

Poskrbite za ustrezno vlažilno sredstvo. Nikar ne delajte te napake in ne zanemarjajte ustrezne vlažilne nege kože. Prav ta je ključna za to, da vaša koža ostane ustrezno hidrirana. Vsekakor morate najti vlažilno sredstvo, ki bo popolnoma ustrezalo vaši koži.

Izogibajte se gaziranim pijačam. Številni ljudje v vročem vremenu radi posežejo po gaziranih pijačah, pogosto pa niti pomislijo ne na to, da so te pijače polne sladkorja, ki nikakor ne dene dobro njihovi koži. Žejo si zato gasite z vodo, limonado, svežimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi ter kokosovo vodo. Zelo pomembno je, da v vročih dneh čim bolj zmanjšate uživanje pijač, ki delujejo kot diuretiki, na primer alkohola in kofeina.

Vsaj dvakrat na dan si temeljito očistite kožo. To je zelo pomembno, četudi doma preživite ves dan in se vam zdi, da je vaša koža čista. Čiščenje in vlaženje kože pred spanjem pa je absolutno nujno.

- Oglas -

Redno skrbite za piling. Piling je poleti res zelo pomemben, saj tako s kože odstranimo odmrle kožne celice in poskrbimo za boljšo prekrvavljenost kože na obrazu. Odličen piling za obraz si lahko pripravite kar sami, in sicer tako, da zmešate pet jušnih žlic čičerikine moke, ščep kurkume, od 5 do 6 kapljic rožne vode ter mleko ali jogurt. Vse sestavine zmešajte v gosto pasto in nanesite na obraz. Ko boste piling sprali z obraza, koži privoščite še ustrezno vlažilno nego.

Je ten vaše kože neenakomeren? Tudi če imate težave z neenakomernim tenom in se na vaši koži pojavljajo madeži, si lahko pomagate z moko iz čičerike. Zmešajte jo z jogurtom in nekaj kapljicami limoninega soka, nanesite na obraz ter pustite, dokler se ne posuši. Nato sperite z veliko vode.

Rožna vodica za lepo kožo. Poskusite si vsak dan umiti kožo z rožno vodico. Rožna voda kožo odlično pomirja in hladi ter ji zagotavlja ustrezno vlago.

Kako doseči zdrav in žareč videz kože? Papaja je polna pomembnih hranilnih snovi. Med drugim je nadvse uporabna tudi v kozmetiki. Predlagamo vam, da zmečkate dve žlici papaje, ki jima dodate žlico medu in en jajčni beljak. Mešanico nanesite na obraz in pustite delovati približno 15 minut. Vaša koža bo po tej negi naravnost zasijala.

Poskrbite za osvežitev svoje kože. V močnem mešalniku zmešajte pol kumare in jušno žlico navadnega jogurta. S to čudovito mešanico boste odlično razvajali svojo kožo in jo zelo lepo osvežili.

Pomembno je, da jeste zdravo, se redno gibate in dovolj spite! Če boste poskrbeli za vse troje, bo vaša koža zdrava in sijoča vse leto. Upoštevajte vse zgornje nasvete, poleg tega pa posegajte po zdravih živilih, se gibajte vsaj 45 minut dnevno ter si vsako noč privoščite od 7 do 8 ur kakovostnega spanca. Predvsem pa uživajte v toplih poletnih dneh.

.

NAJNOVEJŠE