0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako odpravimo razjede v ustih

Kako odpravimo razjede v ustih

MORDA VAS ZANIMA

Drobne razjede v ustih sicer niso nevarne, vendar povzročajo precej neprijetnosti, saj pitje limonade ali žvečenje pomaranče lahko postane prava nočna mora. Razjede so navadno belkasto obarvane, obkroža jih rdeč kolobar, s strokovnim imenom pa jim pravimo aftozni stomatitis.

- Oglas -

Za njihov pojav je navadno kriv oslabljen imunski sistem, pojavijo se torej v času prebolevanja prehlada ali kot spremljevalke kakšnega pretirano stresnega obdobja.

Ustne razjede

Preventiva

Nekatera živila bolj kot druga povzročajo razjede. Izogibajte se pšeničnim izdelkom, rži, ječmenu, pa tudi lupinarjem, ananasu, agrumom, figam in čokoladi. Poleg tega uživajte dodatke vitaminov B-kompleksa, saj pomanjkanje B vitaminov lahko povzroči razjede v vaši ustni votlini. B vitamine vsebujejo tudi nekatera živila, mednje spada med drugim fižol.

- Oglas -

Aloja

Bolečine zelo uspešno pomaga ublažiti sok aloje, iz svežega lista enostavno iztisnite gel, razjedo osušite z bombažno krpo ali robčkom in gel nanesite nanjo. Postopek lahko ponovite večkrat na dan. Aloja je vsestranska zdravilna rastlina, ki nadvse blagodejno deluje tudi takrat, ko nam življenje grenijo ustne razjede.

Ognjičev čaj

Tudi grgranje ognjičevega čaja zelo pomaga. Ognjič se za zdravljenje vreznin in razpokane kože uporablja že več stoletij, tudi vnetja blaži. Čajno žličko posušenih cvetnih listov prelijte s skodelico vrele vode, pustite 15 minut in odcedite. Mlačen čaj nato grgrajte večkrat na dan.

.

NAJNOVEJŠE