0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKaj pomenijo sanje o smrti?

Kaj pomenijo sanje o smrti?

MORDA VAS ZANIMA

Sanje, povezane s smrtjo, so pogosto razlog za preplah. Toda kot pojasnjujejo strokovnjaki za interpretacijo sanj, je panika večinoma odveč. Ne le da sanje o smrti niso nujno znanilke nečesa slabega, ampak pogosto prinašajo celo zelo pozitivna sporočila.

- Oglas -

V nadaljevanju lahko preverite, kaj pomenijo nekatere od najpogostejših različic sanj o smrti …

Smrt kot ultimativni konec               

Vsako življenje se konča s smrtjo, vendar to ni edina oblika končnosti, s katero se moramo kot ljudje sprijazniti. Življenje je namreč polno »mini koncev«, ki jim nato sledijo novi začetki. Sanje o smrti tako običajno naznanjajo, da se neko obdobje življenja nepreklicno končuje. Da bi lahko bolje razumeli to sporočilo, je v sanjah uporabljen simbol smrti, torej ultimativnega konca.

Ali ste pripravljeni sprejeti neizogibnost sprememb?

Če sanjate, da ste umrli mirno, je to dober znak. To namreč pomeni, da ste sprejeli, da je pred vami novo obdobje, ki zahteva slovo od tistega, kar ste tako ali drugače prerastli. Po drugi strani so sanje o tem, da ste umrli nasilne smrti, znak, da se najverjetneje še vedno oklepate tistega, od česar bi se morali posloviti. Tovrstne sanje so torej manifestacija vaših strahov pred spremembami, ki so neizogibne.

- Oglas -

Ste morda sanjali o tem, da vas je umorila ali poskušala umoriti oseba, ki jo poznate? Brez skrbi, to ne pomeni, da vaši bližnji resnično razmišljajo o čem takšnem. Najverjetneje je bila to oseba, ki vas poskuša na različne načine spodbuditi k temu, da zberete pogum za spremembo, ki lahko izboljša vaše življenje. Morda so te spodbude zelo subtilne oziroma implicitne, zato jih še niste povsem ozavestili, toda vaša podzavest jih je zaznala in »prevedla« v jezik sanj.

Sanje o pogrebu in sanje o pokopališču

Sanje o tem, da ste se udeležili pogreba, kažejo, da se počasi osvobajate določenega dela preteklosti, ki vas je še do nedavnega močno obremenjeval. Pri tem je pomembno, kdo je pokojnik. Najverjetneje gre namreč za del preteklosti, ki je povezan prav s to osebo.

Če ste se v sanjah sprehajali po pokopališču, vam je poskušala vaša podzavest s tem sporočiti, da se pretirano obremenjujete s preteklostjo in da poskušate na silo odkopati nekaj, kar bi bilo bolje pustiti zakopano.

Pomenljive so lahko tudi sanje o tem, da ste umrli, ko ste bili mlajši. Razmislite, kaj se je dogajalo v tistem obdobju. Ali določenih dogodkov niste nikoli zares predelali, zato vas nenehno preganjajo? Morda je čas, da razmislite o terapiji in se naučite, kako pustiti ta del svojega življenja za sabo.

Sanje kot spodbuda k pozitivnim spremembam

Ste sanjali o tem, da ste umrli zaradi resne bolezni? Razmislite o svojih navadah; s tovrstnimi sanjami nam namreč podzavest običajno sporoča, da ne živimo tako zdravo, kot bi lahko. Sanje tako razkrivajo resnico, pred katero si poskušamo sicer zatiskati oči. Gre torej za dragocen opomnik oziroma za spodbudo k pozitivnim spremembam.

- Oglas -

Kaj pomenijo sanje o smrti otroka ali partnerja?

Za starše so zagotovo posebno travmatične sanje o smrti otroka. Tudi v tem primeru na srečo ni razloga za paniko. Tovrstne sanje so namreč pogosto povezane z različnimi mejniki v otrokovem življenju. Je morda vaš otrok pred nedavnim shodil ali spregovoril prve besede? Ali se morda približuje čas, ko bo zapustil domače gnezdo? Tudi če gre za pozitivne mejnike, starši ob tovrstnih spremembah nemalokrat občutijo tudi žalost, saj težko odrinejo misel o tem, kako hitro mineva čas.

Če ste sanjali, da je umrl vaš partner, je to najverjetneje povezano s preoblikovanjem vajinega odnosa. Morda se dogajajo pozitivne spremembe, morda pa gre za negativne vzorce, ki se začenjajo kopičiti in ki zahtevajo čim prejšnjo razrešitev, če želita ohraniti vajin odnos.

.

NAJNOVEJŠE