Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaKaj oblika dlani pove o vaši osebnosti?

Kaj oblika dlani pove o vaši osebnosti?

MORDA VAS ZANIMA

Dlani nam lahko razkrijejo, kako oseba izgleda in kaj rada počne v življenju. Nekdo, ki veliko dela z rokami, ima močne roke in dlani, obarvana kože nakazuje na nekoga, ki veliko dela z barvami, to se pravi je lahko slikopleskar ali umetnik, urejeni in nalakirani nohti pa dajejo vtis urejenosti osebe, ki rada skrbi za svoj videz.

- Oglas -

Seveda so to lastnosti, ki jih opazi veliko ljudi. Mnogi pa verjamejo, da oblika dlani lahko o človeku razkrije precej več, Naše dlani so različne, imajo različno število črt, različne oblike, dolžine prstov, … Vse to naj bi imelo svoj pomeni in naj bi bilo povezano z našo osebnostjo.

V osnovi obstajajo 4 različne oblike dlani, ki so vsaka na svoj način razkriva naravno svojega lastnika. Preverite, kateremu izmed opisov ustrezate vi in ugotovite, kaj ta oblika dlani pravi o vas.

1. Ognjeni tip

Dlani ognjenega tipa so večje in širše s krajšimi in debelejšimi prsti. Osebe s takšnimi dlanmi so rojeni voditelji. Dobro se znajdejo v vlogi vodje skupine ljudi, so precej strastni in tudi trmasti. Ta lastnost je običajno odvisna od dolžine prstov. Pogosto so v središču pozornosti, saj so izredno karizmatične osebe, uživajo pa s športnih aktivnostih, zato jih kar nekaj najdemo tudi med športniki.

2. Zemeljski tip

- Oglas -

Tisti, ki spadajo v to skupino, imajo kratke prste in kvadrataste dlani. Na splošno velja, da so prizemljeni, neagresivni in praktični. Ti lastnosti jim pomagata pri spoznavanju prijateljev in vzpostavljanju zaupanja pri ljudeh. Radi so eno z naravo, zato jih pogosto ujamemo med sprehodom in aktivnostmi v naravi. Ko poklic ali hobi si pogosto izberejo deli z naravnimi materiali.

3. Zračni tip

Prepoznamo jih po dlaneh pravokotne oblike in prstih, ki so približno enake dolžine kot spodnji del dlani. Pripadniki zračnega tipa so zelo bistri in inteligentni. Prav tako so dobri komunikatorji, pogajalci in odlični analitiki. Včasih jih opazimo tudi na robu družbe ali kot zelo introvertirane osebe, za kar je posledica njihove inteligence, zaradi česar se težko povežejo z vrstniki, prijatelji ali ljudmi na splošno. Pogosto jih najdemo v poklicih kot so novinarji in učitelji.

4. Vodni tip

Kot najmanjši med naštetimi tipi, imajo ljudje z vodnim tipom dlani, ki so ožje in bolj ovalne oblike, z dolgimi in vitkimi prsti. Imajo aktivne in ustvarjalne misli ter so veliki sanjači. So bolj občutljivi in ​​duhovni, pogosto bolj v stiku z svojimi notranjimi čustvi kot večina drugih ljudi. Radi sodelujejo v dobrodelnih in prostovoljnih dejavnostih. Njihov ustvarjalni um jih vodi do umetniških poklicev, kot so poezija, glasba, slikarstvo, pisanje itd.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×