Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaJurčki v rižoti

Jurčki v rižoti

MORDA VAS ZANIMA

Iz jurčkov lahko pripravimo okusne jedi, lahko jih tudi vložimo ali sušimo in shranimo, da jih imamo za čez vse leto. Iz njih pripravimo omake, gobovo juho, … ali pa iz njih pripravimo okusno rižoto z jurčki.

- Oglas -

Rižota z jurčkiSestavine:

  • 300 g jurčkov,
  • 150-200 g nepoliranega riža s kalčkom
  • Manjši šopek peteršilja,
  • 100 g bolj grobo sesekljanih mandljev,
  • 3 velike žlice hladno iztisnjenega bučnega olja,
  • 3 velike žlice hladno iztisnjenega oljčnega olja,
  • sol,
  • beli poper

Način priprave:
Riž vmešamo v hladno vodo in sicer v razmerju 1:3. Ko mešanica zavre, zmanjšamo ogenj in posodo z rižem pokrijemo. Na zmerni temperaturi vse skupaj kuhamo okoli 15 minut, dokler riž ni kuhan. Nato vse skupaj izklopimo in pustimo, da se riž še naprej mehča. Med tem očistimo jurčke, jih operemo in narežemo na tanke rezine. V ponvi na zmernem ognju segrejemo oljčno olje in nanj stersemo jurčke. Ponev pokrijemo in jurčke dušimo približno deset minut. Posolimo jih in skupaj s peteršiljem, mandlji in bučnim oljem, vmešamo v riž. Mešanico popopramo in po potrebi še dodatno solimo. Jed serviramo toplo.

Prejšnji članekAnanasova maska za obraz
Naslednji članekŠentjanževo olje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×