Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaJesenske kostanjeve kroglice

Jesenske kostanjeve kroglice

MORDA VAS ZANIMA

Za pripravo okusnih kostanjevih kroglic, slaščice, ki nam bo polepšala meglene jesenske dneve, potrebujemo:

  • Kostanjeve kroglice500 g kuhanega in stisnjenega kostanja
  • 70 g masla ali margarine
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g pravega kakava
  • 100 g čokolade v prahu
  • 5 – 6 keksov
  • 1 vaniljin sladkor
  • rum
  • mleko
- Oglas -

Pravi kakav in kostanjev pire dobro zmešamo s stopljenim maslom, naribanimi keksi in vsemi drugimi sestavinami, da dobimo kompaktno zmes. Če je pretrda, dodamo malo mleka, če je premehka, pa naribane kekse.

Oblikujemo kroglice v velikosti orehov, povaljamo jih v kakavu in damo za tri ure v hladilnik, da se strdijo.7

Več o kostanju v članku: Kostanj za zdravje in jesenske kulinarične užitke

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×