Jejmo manj ogljikovih hidratov: cvetačni riž z zelenjavo

  Če odštejemo ljudi, ki res veliko prostega časa namenijo organiziranju svoje prehrane in jih raziskovanje novih zdravih receptov navdušuje, ima najbrž večina od nas več receptov za najljubše sladice in najljubša nedeljska kosila. Nič ne bo narobe, če nekaj prostega časa posvetimo tudi zdravi prehrani z manj ogljikovimi hidrati, ki pa je vseeno okusna. Tokrat se vam predstavi cvetačni riž z zelenjavo, ki je odlična in nasitna jed, primerna tako za kosilo kot za večerjo.

  Cvetačni riž

  Sestavine:

  • Srednje velika narezana cvetača
  • 2 žlički kokosovega olja
  • 1 čebula (drobno nasekljana)
  • 2 narezani rdeči papriki
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički sladke paprike
  • 1 žlička kurkume
  • 2 skodelici zelenjavne juhe
  • pest grobo nasekljanega peteršilja
  • sok ½ limone

  Cvetačo zmeljemo v multipraktiku, da bo spominjala na zrna riža. Na olju prepražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Za boljši učinek lahko dodamo malo vode. Potem popečemo še papriko, ter dodamo česen in kurkumo. Vse skupaj dušimo 3 minute. Čisto na koncu dodamo cvetačni riž in zalijemo z juho ter kuhamo 8 minut, dokler se vsa tekočina ne vpije v hrano in dokler cvetača ni zmehčana. Če je potrebno, lahko dodate več tekočine. Nazadnje dodamo peteršilj in limonin sok ter postrežemo.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  5 KOMENTARJI

  1. Ta članek je 100% napačen in obožujem primitivizem anonimnežev Slovenskih ki zlorabljajo neznane ženske na internetu v imenu filanja svojega bogega ega. Jaz jem vse – vi promovirate anti – ogljikovi hidrati dijete nevarne ko najnovejše raziskave znastvene vse svetujejo pregrano v kateri dominirajo ogljikovi hidrati. Se izibrazite prosim preden komentirate z neumnimi komentarji. Taki članki škodujejo in ubijajo ljudi.

  2. In Vi ste najbolj pameten človek na svetu, In prosim nehajte mi z raznimi dietami ker ne govorim o nobenih dietah ampak o zdravi prehrani. Te Vaše diete pa si nekam zataknite.

  3. Znimivo, bi rekla 100 let pred teboj! Raw vegan carb based diet je dokazano najzdravejša in tudi najboljša za možgane, vse ostalo je 100% LAŽ. In ne mi z morilskimi Paleo neumnimi dijetami priihajati ven katere so pobile in zredile vse kateri so jih izvajali… Atkinskove-Paleo dijete so NEVARNE za ljudi. Zanimivo je da sem po 25 let veganstva najbolj zdrava med vsemi ki jih poznam ter tudi imam isto težo odkar sem bila 18 še pri 42 letih… Vi ki bluzite z toksičnimi živalskimi izldeki pa ste si neki bogi in bolani… Žalost kako se laže v Sloveniji. Celi svet ve da CARBS run human body.

  4. Ogljikovi huidrati so NAJBOLJ važen del zdrave prehrane… Ne vem zakaj bi zmanjševali vnos ogljikovih hidratov, prej vsega ostalega…

  Comments are closed.