Če odštejemo ljudi, ki res veliko prostega časa namenijo organiziranju svoje prehrane in jih raziskovanje novih zdravih receptov navdušuje, ima najbrž večina od nas več receptov za najljubše sladice in najljubša nedeljska kosila. Nič ne bo narobe, če nekaj prostega časa posvetimo tudi zdravi prehrani z manj ogljikovimi hidrati, ki pa je vseeno okusna. Tokrat se vam predstavi cvetačni riž z zelenjavo, ki je odlična in nasitna jed, primerna tako za kosilo kot za večerjo.
Sestavine:
- Srednje velika narezana cvetača
- 2 žlički kokosovega olja
- 1 čebula (drobno nasekljana)
- 2 narezani rdeči papriki
- 2 stroka česna
- 2 žlički sladke paprike
- 1 žlička kurkume
- 2 skodelici zelenjavne juhe
- pest grobo nasekljanega peteršilja
- sok ½ limone
Cvetačo zmeljemo v multipraktiku, da bo spominjala na zrna riža. Na olju prepražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Za boljši učinek lahko dodamo malo vode. Potem popečemo še papriko, ter dodamo česen in kurkumo. Vse skupaj dušimo 3 minute. Čisto na koncu dodamo cvetačni riž in zalijemo z juho ter kuhamo 8 minut, dokler se vsa tekočina ne vpije v hrano in dokler cvetača ni zmehčana. Če je potrebno, lahko dodate več tekočine. Nazadnje dodamo peteršilj in limonin sok ter postrežemo.