DomovZdravje & prehranaJejmo manj ogljikovih hidratov: cvetačni riž z zelenjavo

Jejmo manj ogljikovih hidratov: cvetačni riž z zelenjavo

Če odštejemo ljudi, ki res veliko prostega časa namenijo organiziranju svoje prehrane in jih raziskovanje novih zdravih receptov navdušuje, ima najbrž večina od nas več receptov za najljubše sladice in najljubša nedeljska kosila. Nič ne bo narobe, če nekaj prostega časa posvetimo tudi zdravi prehrani z manj ogljikovimi hidrati, ki pa je vseeno okusna. Tokrat se vam predstavi cvetačni riž z zelenjavo, ki je odlična in nasitna jed, primerna tako za kosilo kot za večerjo.

- Oglas -

Cvetačni riž

Sestavine:

  • Srednje velika narezana cvetača
  • 2 žlički kokosovega olja
  • 1 čebula (drobno nasekljana)
  • 2 narezani rdeči papriki
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički sladke paprike
  • 1 žlička kurkume
  • 2 skodelici zelenjavne juhe
  • pest grobo nasekljanega peteršilja
  • sok ½ limone

Cvetačo zmeljemo v multipraktiku, da bo spominjala na zrna riža. Na olju prepražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Za boljši učinek lahko dodamo malo vode. Potem popečemo še papriko, ter dodamo česen in kurkumo. Vse skupaj dušimo 3 minute. Čisto na koncu dodamo cvetačni riž in zalijemo z juho ter kuhamo 8 minut, dokler se vsa tekočina ne vpije v hrano in dokler cvetača ni zmehčana. Če je potrebno, lahko dodate več tekočine. Nazadnje dodamo peteršilj in limonin sok ter postrežemo.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×