0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaJečmenova trava je vir zdravja in klorofila

Ječmenova trava je vir zdravja in klorofila

MORDA VAS ZANIMA

Ječmenova trava vsebuje veliko klorofila. Številne raziskave so že dokazale, da uživanje zelenih napitkov pozitivno vpliva na raven holesterola, krvni tlak in povečuje imunski odziv telesa, prav tako pa predstavlja tudi preventivo pred različnimi rakavimi obolenji. Vse te pozitivne lastnosti lahko pripišemo njihovi visoki vrednosti klorofila.

- Oglas -

Klorofil je zeleno barvilo v rastlinah in algah, ki igra zelo pomembno vlogo v procesu fotosinteze. Uživanje živil, bogatih s klorofilom, za naše zdravje prinaša številne pozitivne lastnosti. Nekateri klorofilu pravijo kar rastlinska kri, saj je zanje ravno tako pomemben, kot je kri pomembna za nas.

Klorofil sodeluje v procesu razstrupljanja telesa, pomaga pri slabokrvnosti, čisti kri in sodeluje pri tvorbi krvnih celic. Klorofil ravno tako deluje kot močan antioksidant, pomaga do lepše kože in pospešuje celjenje ran, skrbi za optimalno črevesno floro …

Ječmenova trava

- Oglas -

Ječmenovo travo je mogoče dobiti posušeno v prahu ali pa v obliki tablet, lahko pa jo gojimo kar sami. Posušeno travo v prahu je na nek način zagotovo lažje in bolj preprosto uporabljati, vendar pa sveža ječmenova trava zagotovo vsebuje več fitohranil. Ko izbiramo posušeno ječmenovo travo v prah, se moramo prepričati, da je bila ta sušena pod temperaturo 40 °C ter bila v prah predelana s skrbnimi postopki.

Sicer med pšenično in ječmenovo travo ne obstajajo kakšne posebne razlike v hranilni vrednosti, čeprav velja poudariti, da je ječmenova trava prava zakladnica organskega natrija, zaradi česar učinkovito raztaplja kalcijeve obloge na kosteh in uravnava raven kalcija v krvi.

Ječmenova trava ima številne zdravilne lastnosti

Tako kot pšenično travo, lahko tudi ječmenovo travo uporabljamo za pripravo zelenih sokov, s katerimi spodbujamo proces razstrupljanja ter pozitivno vplivamo na svoje zdravje in dobro počutje. Ječmenova trava močno razkisa telo, zaradi česar z uživanjem ne smemo pretiravati. Dovolj je že ena čajna žlička dnevno.

Ječmenova trava nam lahko pomaga pri številnih zdravstvenih tegobah, vključno s sladkorno boleznijo, boleznimi srca in ožilja, povišanim krvnim tlakom, povišanim holesterolom, vnetji in nespečnostjo. Prav tako skrbi tudi za redno prebavo, kar je za zdravje ključnega pomena.

- Oglas -

Ječmenova trava tudi spodbuja izgubo odvečnih kilogramov, nam daje več energije, zavira prezgodnje procese staranja, spodbuja delovanje prebavnega sistema, skrbi za krepak imunski sistem, je odlična preventiva pred številnimi rakavimi obolenji, zaradi visoke vsebnosti železa pa pomaga tudi pri zdravljenju slabokrvnosti.

V bilkah ječmenove trave najdemo veliko naslednjih vitaminov: B1 (ječmenova trava ga vsebuje vsaj tridesetkrat več kot kravje mleko), B2, B6, C, E in K. Od mineralov naj izpostavimo železo, kalcij, krom, natrij, jod, železo, kalij, baker, magnezij, mangan, selen, cink, fosfor, žveplo … Z uživanjem ječmenove trave tudi odlično poskrbimo za vzpostavitev kislinsko-bazičnega ravnovesja v telesu.

V ječmenovi travi so dobro zastopane tudi številne aminokisline (alanin, arginin, cistin, glicin in histidin, pa tudi tirozin, triptofan, serin in fenilalanin). V ječmenu pa med drugim najdemo tudi beta-glukane, za katere so že številne raziskave potrdite, da pomagajo uravnavati raven holesterola v krvi (torej znižujejo slabi (LDL) in zvišujejo dobri (HDL) holesterol).

Kako uživati ječmenovo travo

Ječmenovo travo lahko kupimo v obliki prahu ali tablet. Seveda pa se lahko njene vzgoje lotimo kar sami in jo potem sočimo ali uporabljamo kot sestavino smoothiejev. Z uživanjem ječmenove trave lahko odlično obogatimo svojo prehrano ter za svoje zdravje in dobro počutje poskrbimo na vseh ravneh.

.

NAJNOVEJŠE