0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMelasa in njeni pozitivni učinki na zdravje

Melasa in njeni pozitivni učinki na zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Melaso lahko opišemo kot temno in gosto tekočino, ki po svoji teksturi spominja na med. Pridobimo jo s stiskanjem sladkornega trsa ali sladkorne pese. Dodana vrednost melase je zagotovo v tem, da ne vsebuje škodljivih aditivov in konzervansov.

- Oglas -

V melasi najdemo številne vitamine in minerale, med katerimi velja še posebej izpostaviti vitamine B-kompleksa ter kalcij, magnezij, kalij, železo, mangan, krom in bor. Svetlejša melasa je po okusu slajša, a zato manj hranilno bogata. Za najbolj zdravo velja temna melasa, ki pa je rahlo grenkega okusa. Zelo pomembno je poudariti, da melasa na telo deluje bazično.

Melasa

Melasa je odličen vir mangana

Mangan pomaga telesu, da se bolj uspešno bori proti prostim radikalom, ki lahko močno poškodujejo telesne celice in DNA. Hrana, bogata z antioksidanti, pomaga preprečevati rakava obolenja, bolezni srca in ožilja ter upočasnjujejo procese staranja.

- Oglas -

Melasa za zdravje kosti

Melasa vsebuje številna hranila, ki so potrebna za ohranjanje optimalnega zdravja kosti. Med temi hranili naj izpostavimo železo, kalcij, kalij, magnezij, mangan in baker. Z uživanjem zadostne količine naštetih mineralov odlično poskrbimo za zdravje kosti ter zmanjšamo tveganje za nastanek osteoporoze.

Z melaso skrbimo za zdravje srca in ožilja

Melasa vsebuje obilico vitaminov in mineralov, ki so potrebni za ohranjanje optimalnega zdravja srca in ožilja. Tako z njenim uživanjem zmanjšamo tveganje za nastanek srčnega infarkta in drugih srčno-žilnih obolenj. Na zdravje srca in ožilja pozitivno vplivajo mangan, magnezij, baker, kalcij, kalij in vitamin B6. Vsa ta hranila preprečujejo nastanek krvnih strdkov, znižujejo krvni tlak in zmanjšujejo vnetna stanja v telesu.

Melasa vsebuje veliko železa

Pomanjkanje železa se lahko odraža kot slabost, vrtoglavica, utrujenost, izpadanje las, razdražljivost in slabokrvnost. Železo je še posebej pomembno za ženske v času menstruacije. Železo pomaga v boju proti okužbam, prav tako podpira delovanje možganov ter skrbi za močne mišice in krepak imunski sistem.

Melasa

Melasa je odličen vir kalija

Kalij skrbi za optimalno zdravje in delovanje kardiovaskularnega sistema ter ohranja optimalno kostno gostoto. Prav tako znižuje krvni tlak, podpira presnovo ogljikovih hidratov ter zmanjšuje tveganje za nastanek srčnega infarkta, možganske kapi in osteoporoze. Pomanjkanje kalcija povezujejo s povečanim tveganjem za nastanek artritisa.

- Oglas -

Kalcij za zdrave kosti

Kalcij ne skrbi za ohranjanje trdnih kosti in zob, ampak igra tudi zelo pomembno vlogo pri zdravju črevesja in srca, preprečuje nastanek krvnih strdkov ter spodbuja delovanje mišic in možganov.

V melasi najdemo veliko selena

Melasa je odličen vir selena, ki igra zelo pomembno vlogo pri delovanju ščitnice, deluje kot močan antioksidant, skrbi za zdravje srca in ožilja ter ščiti pred nastankom vnetnih bolezni, kot je na primer revmatoidni artritis.

Melasa vsebuje veliko vitamina B6

Vitamin B6 pomaga pri zagotavljanju večje imunosti, skrbi za optimalno delovanje živčnega sistema, prav tako pa deluje tudi protivnetno in protirakavo.

Melasa je odlično naravno sladilo

Melasa ima zelo nizek glikemični indeks, zato jo lahko uživajo tudi sladkorni bolniki. Prav tako nas melasa oskrbi s številnimi vitamini in minerali, skrbi za višjo raven energije v telesu. Pomaga tudi pri težavah s prebavo, z njenim uživanjem pa poskrbimo tudi za sijočo kožo. V pomoč naj bi bila pri ekcemih, luskavici in drugih težavah s kožo, zavirala pa naj bi tudi prezgodnje staranje kože.

.

NAJNOVEJŠE