RubrikeZanimivostiJaponski park navdušuje z osupljivimi polji nebeško modrih cvetlic

Japonski park navdušuje z osupljivimi polji nebeško modrih cvetlic

MORDA VAS ZANIMA

Za marsikoga je ena prvih asociacij ob misli na Japonsko podoba nepreštevnega števila cvetočih češenj. A čeprav gre za državo, ki se najpogosteje povezuje prav s češnjevimi cvetovi, se lahko Japonska pohvali še z mnogimi drugimi »cvetočimi znamenitostmi«, ki privabljajo številne turiste …  

Park, v katerem na enem mestu raste skoraj 5 milijonov prečudovitih modrih cvetlic

- Oglas -

Takšne in drugačne cvetlice imajo v japonski kulturi zelo pomembno mesto, zato ni nenavadno, da je mogoče v državi najti številna prostrana polja, posvečena izključno cvetlicam. Pogosto so polja razdeljena na vrste iz različnih cvetlic, zato spominjajo na nekakšno zemeljsko mavrico. Izredno zanimivo estetsko doživetje pa vas zagotovo čaka tudi v primeru obiska parka  japonskem mestu Hitachi. Tam boste namreč našli polje, na katerem raste kar približno 4,5 milijona nebeško modrih cvetlic, ob katerih marsikdo obstane odprtih ust.

Hitachi park modre cvetice

Modrina, ki spominja na barvo oči pri novorojenčkih …

Omenjene cvetlice pripadajo vrsti, imenovani Nemophila Menziesii. Ta je sicer na Japonskem precej razširjena, vendar pa niso te cvetlice nikjer posejane tako na gosto kot prav v parku v Hitachiju. V parku, ki obsega približno 190 hektarjev, je 3,5 hektarja površine posvečene zgolj tem krhkim cvetovom, ki očarajo z nebeško modrino. Ker njihova oblika obenem nekoliko spominja na oči, cvetlice marsikoga spomnijo na nebeško modre oči dojenčkov.

Na vzpetini raztezajoče se polje je prava paša za oči

Polje, posuto s temi cvetlicami, je sicer na vzpetini oziroma na hribčku Miharashi, ki je del parka. Že ob vznožju te vzpetine, ki leži na nadmorski višini 58 metrov, se ponuja osupljiv razgled na polje modrih cvetov. Razgled pa je še bolj navdušujoč, če se povzpnete na najvišjo točko vzpetine in na cvetlično morje pogledate od zgoraj. Z nežno modrimi cvetovi je pokrit praktično celotni hribček, nekaj prostora je puščenega le za sprehajalne poti, namenjene obiskovalcem.

Modre cvetlice

Idilično podobo dopolnjujeta modrina oceana in neba

Obisk parka v Hitachiju je torej kot nalašč za ljubitelje modre, ki velja za eno najbolj pomirjajočih barv. A če vam niti 4,5 milijona modrih cvetlic ne bi bilo dovolj, naj vam zaupamo, da je v ozadju cvetličnega polja viden ocean, podobo pa uokvirja sinje modro nebo. Gre torej za pogled, ob katerem si lahko oko resnično odpočije. Po mnenju tistih, ki so že obiskali park v japonskem mestu Hitachi, je modrina, s katero ste tam obkroženi, eden najboljših približkov popolnosti, ki navduši celo tiste, ki jih naravne lepote sicer ne ganejo pretirano.

Park

Park do nadaljnjega zaprt, a slikovnega gradiva več kot dovolj

- Oglas -

Za to, da bi videli nebeško modro cvetlično polje v živo, nimate veliko časa. Vrhunec sezone naj bi bil namreč med koncem aprila in sredino maja, ko park v Hitachiju preplavijo turisti z vseh koncev sveta. Tisti, ki so letos čakali na to, da si (končno) ogledajo, kako je videti skoraj 5 milijonov nebeško modrih cvetlic, ki spadajo v vrsto Nemophila Menziesii, na kupu, pa so imeli na žalost precejšnjo smolo. Podobno kot mnoge druge znamenitosti se je namreč tudi park v Hitachiju zaradi pandemije koronavirusa zaprl, in sicer 4. aprila – le malo pred tem, preden bi park, tako kot mnoga leta pred tem, preplavile čarobno modre cvetlice. Park, ki ga je pred pandemijo dnevno obiskalo več tisoč turistov, tako ostaja do nadaljnjega zaprt. A na srečo obstajajo številne fotografije in videoposnetki, ob katerih si lahko odpočijemo oči in misli.

Preberite tudi potopis: Japonska – dežela vzhajajočega sonca

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×