0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKopel s koloidnim ovsom za pomiritev suhe, razdražene kože

Kopel s koloidnim ovsom za pomiritev suhe, razdražene kože

MORDA VAS ZANIMA

Redna in koži prilagojena nega je izredno pomembna. To velja še posebej za tiste, ki se spopadate z zelo suho kožo, nagnjeno k izpuščajem, srbečici in podobnim nevšečnostim. Vendar pa se pogosto pojavi težava pri izbiri najustreznejših negovalnih izdelkov. Izbira je danes tako velika, da se je težko znajti. Ker lahko uporaba pretirano agresivnih učinkovin hitro povzroči več škode kot koristi, mnogi menijo, da se je najbolje omejiti na čim bolj preproste, naravne sestavine. Ena najboljših naravnih možnosti za pomiritev razdražene kože naj bi bil koloidni oves. V nadaljevanju lahko preverite, kaj natančno se skriva pod tem poimenovanjem. Obenem pa vas tam čaka recept za izjemno pomirjajočo kopel, ki bo poskrbela, da bo vaša koža kot prerojena.

- Oglas -

Kaj sploh je koloidni oves in s čim ga je mogoče nadomestiti?

Koloidni oves je v osnovi na zelo majhne delce zmlet oves – gre torej za podoben princip kot na primer pri koloidnem srebru. To so resnično zelo majhni delci, do katerih je mogoče priti s posebnimi postopki in z uporabo posebnih naprav za mletje. Poleg tega pa je pomembno to, da se pri proizvodnji koloidnega ovsa uporabijo cela zrna, vključno z luščinami. Za najboljše rezultate je torej priporočljivo uporabiti kupljen koloidni oves. A če nimate te možnosti, lahko zelo blagodejne učinke dosežete tudi z doma izdelano različico koloidnega ovsa. S tem imamo v mislih običajne ovsene kosmiče, ki jih poskušajte zmleti na čim manjše delce.

Koloidni oves

Sestavine za pomirjajočo ovseno kopel

  • 1 skodelica koloidnega ovsa (oziroma drobno mletih ovsenih kosmičev)
  • 4 vrečke kamiličnega čaja (uporabite lahko tudi sveže ali posušene kamilične cvetove)
  • ½ skodelice sode bikarbone
  • 5 kapljic eteričnega olja sivke

Priprava kopeli

Sestavine preprosto zmešajte, nato pa jih stresite v kad, napolnjeno s toplo vodo. Če želite, lahko suhe sestavine stresete tudi v staro nogavico iz najlona ali prepustno vrečico. Tako boste imeli na koncu manj dela s čiščenjem kopalne kadi.

Kopel naj traja približno od 15 do 20 minut. Zelo pomembno je, da voda ni prevroča. Previsoka temperatura vode lahko namreč privede do dodatnega draženja in izsuševanja kože. Na koncu, ko je kopel zaključena in koža osušena, je priporočljivo nanesti še nežno vlažilno mleko ali losjon za telo.

- Oglas -
Kopel s koloidnim ovesom

Pri čem vse lahko pomaga kopel s koloidnim ovsom/ovsenimi kosmiči

Blagodejen vpliv ovsa na kožo je znan že zelo dolgo. Spoznanja o pozitivnih učinkih ovsa iz prakse, ki so se prenašala iz roda v rod, potrjujejo tudi mnoge sodobne študije. To velja še posebej za koloidni oves. Ta naj bi bil nadpovprečno učinkovita pomoč pri suhi, poškodovani koži. Koloidni oves namreč na koži ustvari tanko zaščitno plast, ki preprečuje izgubo vlage.

S koloidnim ovsom si pogosto pomagajo tudi ljudje, ki se spopadajo z ekcemom. Gre namreč za naravno sestavino, ki zelo uspešno pomiri srbečico. Obenem pa pomaga pri uravnavanju izločanja maščob in pri uravnavanju pH-ja kože, kar je zelo pomembno v boju z ekcemi.

Koloidni oves za povrh deluje protivnetno, pozabiti pa ne smemo niti na dejstvo, da gre za odličen vir antioksidantov. Kot je znano, so antioksidanti med drugim zelo pomembni za upočasnjevanje procesa staranja kože.

Kopeli s koloidnim ovsom – pa tudi z mletimi ovsenimi kosmiči – so tako še posebej koristne za ljudi z nadpovprečno občutljivo kožo, za tiste z luskavico in s kožnimi alergijami. Poleg tega pa je takšna kopel odlična naravna pomoč za pomiritev kože, ki jo je opeklo sonce.

Preverite tudi: Ovseni kosmiči – odlična naravna pomoč pri aknah

.

NAJNOVEJŠE