Ekologija & OkoljeJaponska obtožena podkupovanja

Japonska obtožena podkupovanja

MORDA VAS ZANIMA

Japonska je bila pred kratkim obtožena sistematičnega podkupovanja manjših narodov, ki naj bi državi pomagali odlogu plačila državnega dolga glede komercialnega lova na kite.
Obtožbe so na skrivaj posneli novinarji, ki so se predstavljali kot lobisti proti kitolovu. Novinarji so govorili z oblastmi z Marshallovih otokov, Kiribatov, Grenade, Slonokoščene obale in Gvineje, katerim so bile ponujeni več milijonski paketi pomoči, če prenehajo podpirati terjatve za kitolov.

- Oglas -

Organi z Gvineje naj bi pri tem zatrjevali, da jim je Japonska obljubila, da jim bo predala ogromne vsote denarja, če bo država obljubila, da bodo na glasovanju v Maroku glasovali za konec državnega dolga za kitolov.

Japonska
tako potrebuje 75 % glasov, da bi lahko izničila prepoved kitolova, vendar pa naj bi bil po dosedanjih ocenah delež glasov zaenkrat le 43 %, kar pa tudi ni tako vzpodbudna številka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×