Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
ŽivaliKako se znebiti krtov z vašega vrta?

Kako se znebiti krtov z vašega vrta?

MORDA VAS ZANIMA

Sezona krtov je tukaj, zato vam predstavljamo nekaj načinov, kako se le-teh na neškodljiv način znebiti z vašega vrta, kadar vam krt dela škodo.

- Oglas -

Tradicionalna metoda bi verjetno bila takšna, da bi v krtovo luknjo nalili ricinusovo olje. S tem boste dosegli, da bo to vznemirilo krtov želodec, kar ga bo naslednjič odvrnilo od tega, da bi še kdaj obiskal to krtino. Vendar pa to seveda ni edini način za preganjanje krtov.

Da bi jim preprečili dostop do vašega vrta skopljite jarek širok 20cm in globok 60cm okoli področja, ki ga želite zavarovati. Jarek nato napolnite z gramozom in ga nato pokrijte z zemljo.
Prav tako lahko naredite neke vrste past s tem, ko malce prekopljete krtino, kamor nato postavite večjo stekleno posodo, katero obrnete na glavo. Krtino nato pokrijte z desko, da zakrijete svetlobo. Vsak dan preglejte, če se je krt ujel in ga nato izpustite nekje v naravi.

Poplavljanje krtin in mišolovke niso najbolj humane metode, saj lahko živali poškodujejo ali celo ubijejo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×