DomovZdravje & prehranaJajčevec na žaru

Jajčevec na žaru

Jajčevci na žaru so lahko odlična predjed na pikniku ali kot samostojna vegetarijanska jed. Za pripravo okusnih jajčevcev na žaru najprej pripravimo omako, ki jo nato dodamo na popečene jajčevce z nekaj kockami sira.

- Oglas -

jajčevci na žaruZa pripravo potrebujete:

  • 2 jajčevca
  • pločevinko pelatov
  • 1 čebula
  • 3 česnovi stroki
  • sol
  • poper
  • olivo olje
  • ščepec sladkorja
  • 15 dag ovčjega sira ali mocarele
  • timijan

Priprava:
Čebulo narežemo na drobne kocke, česen stisnemo in zdušimo na olju, dodamo paradižnik ter povremo v gosto zmes. Omako začinimo z soljo, poprom, sladkorjem. Jajčevce operemo in razrežemo na centimeter debele rezine, solimo in pustimo 10 minut. Spečemo po eni strani, obrnemo, nato dodamo na jajčevce žlico omake, na kocke narezan sir in popečemo da konca.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
Prejšnji članekKrompirjev zavitek
Naslednji članekZnižajte stroške gospodinjstva
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×