fbpx
Domov Zdravje & prehrana Jajčevec na žaru

Jajčevec na žaru

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Jajčevci na žaru so lahko odlična predjed na pikniku ali kot samostojna vegetarijanska jed. Za pripravo okusnih jajčevcev na žaru najprej pripravimo omako, ki jo nato dodamo na popečene jajčevce z nekaj kockami sira.

jajčevci na žaruZa pripravo potrebujete:

  • 2 jajčevca
  • pločevinko pelatov
  • 1 čebula
  • 3 česnovi stroki
  • sol
  • poper
  • olivo olje
  • ščepec sladkorja
  • 15 dag ovčjega sira ali mocarele
  • timijan

Priprava:
Čebulo narežemo na drobne kocke, česen stisnemo in zdušimo na olju, dodamo paradižnik ter povremo v gosto zmes. Omako začinimo z soljo, poprom, sladkorjem. Jajčevce operemo in razrežemo na centimeter debele rezine, solimo in pustimo 10 minut. Spečemo po eni strani, obrnemo, nato dodamo na jajčevce žlico omake, na kocke narezan sir in popečemo da konca.

Prejšnji članekKrompirjev zavitek
Naslednji članekZnižajte stroške gospodinjstva
- Oglas -

Najnovejše

Ali psi zares poznajo na uro?

Skrbniki psov ste se najverjetneje že kdaj vprašali, ali je mogoče, da bi vaš pes zares poznal na uro. Psi lahko namreč naredijo nekaj ob natanko določeni uri dneva.

Slobodanka Poštić: Občutek za voh dviguje kakovost življenja

Slobodanka Poštić, pionirka aromaterapije in naravne parfumeristike na Balkanu, je dokaz, kako pomembno je v življenju uživati v čudovitem svetu vonjev.

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×