Jajčevec na žaru

    Jajčevci na žaru so lahko odlična predjed na pikniku ali kot samostojna vegetarijanska jed. Za pripravo okusnih jajčevcev na žaru najprej pripravimo omako, ki jo nato dodamo na popečene jajčevce z nekaj kockami sira.

    jajčevci na žaruZa pripravo potrebujete:

    • 2 jajčevca
    • pločevinko pelatov
    • 1 čebula
    • 3 česnovi stroki
    • sol
    • poper
    • olivo olje
    • ščepec sladkorja
    • 15 dag ovčjega sira ali mocarele
    • timijan

    Priprava:
    Čebulo narežemo na drobne kocke, česen stisnemo in zdušimo na olju, dodamo paradižnik ter povremo v gosto zmes. Omako začinimo z soljo, poprom, sladkorjem. Jajčevce operemo in razrežemo na centimeter debele rezine, solimo in pustimo 10 minut. Spečemo po eni strani, obrnemo, nato dodamo na jajčevce žlico omake, na kocke narezan sir in popečemo da konca.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte