Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaJagung Berdegel - koruzni polpetki

Jagung Berdegel – koruzni polpetki

MORDA VAS ZANIMA

Kako so dobri ti polpetki! Zdaj je pravi čas, da se jih lotimo, saj na tržnici še lahko dobimo mlade koruzne storže. Značilen okus indonezijski kuhinji daje sladka sojina omaka. Z običajno sojino omako in dodatkom sladkorja nikakor ne moremo doseči podobnega okusa. V trgovinah sladke soje še nisem našla, zato pobrskajte po spletu in našli boste slovenske dobavitelje, pri katerih jo lahko naročite. Poleg polpetkov pa obvezna velika skleda zelene solatke. Dober tek!

- Oglas -

koruzni polpetki

Sestavine:

  • 9 storžev surove mlade koruze
  • 7 šalotk
  • 2 stroka česna
  • 1 strok sveže kurkume
  • 2 čilija
  • Sol
  • 1 jž sladke sojine omake
  • 1 stepeno jajce
  • Olje za peko
  • 1 – 2 jž krušnih drobtin za vsak slučaj

 

Priprava:

  1. Koruzo olupimo, ji odstranimo vse nitke, nato jo z ostrim nožem v živo obrežemo, da od kocena ločimo prav vse zrnje.
  2. Šalotko, česen in kurkumo olupimo in narežemo na lističe. Če želimo blažji okus jedi, čiliju odstranimo peške, sicer drobno narežemo celega, s pecljem vred. Vse začimbe stresemo v možnar in dobro zmeljemo ali pa zelo drobno nasekljamo na deski in še stremo s plosko stranjo širokega noža. Čili čistimo in režemo z rokavicami. Čili se namreč vtre v roke, ki nas bodo pekle še več ur. Pazimo, da se z rokami ne dotikamo obraza, še posebej pa oči.
  3. K dišeči mešanici v možnarju dodamo malo koruze in jo stremo skupaj z njo. Dobljeno zmes preložimo v skledico, v možnarju pa stremo še preostalo koruzo. Če možnarja nimamo koruzo in nasekljano šalotko, česen in čili stresemo v multipraktik in zelo na hitro premešamo, da še ohranimo rahlo zrnato teksturo koruze. Če nimamo multipraktika vse skupaj dobro premečkamo s tlačilko za pire krompir.
  4. Dodamo jajce in začimbe in pustimo stati nekaj ur v hladilniku.
  5. V ponvi segrejemo olje. Vanj stresemo 1 žlico koruzne zmesi in jo z okroglino žlice potlačimo, da dobimo enakomerno debel majhen polpetek. Zlato zapečemo na eni, nato ga obrnemo in spečemo še na drugi strani. Če nam prvi polpetek dobro uspe, nadaljujemo s peko. Če razpade, zmesi dodamo malo krušnih drobtin.
  6. Poleg polpetkov pojemo še veliko skledo zelene solate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×