Ekologija & okoljeJadrnica iz plastenk Plastiki se bliža cilju

Jadrnica iz plastenk Plastiki se bliža cilju

MORDA VAS ZANIMA

O eko jadrnici z imenom Plastiki, ki je sestavljena iz 12.500 recikliranih plastenk, smo že pisali pred časom, sedaj pa se njeno potovanje bliža koncu.

- Oglas -

Plastiki je bila narejena s ciljem, da bi osvestila ljudi o onesnaževanju oceanov. Ekipa jadrnice pa se trenutno nahaja na območju Karibatov, kar je le lučaj stran od njenega cilja – Avstralskega mesta Sydney. Plastiki je do sedaj preplula skoraj 18.000 kilometrov v 115 dneh preko Pacifika in skozi veliko vodno smetišče v Pacifiku.

Jadrnica je tako postala promotrka proti onesnaževanju in za uporabo obnovljivih virov energije, saj vključuje sončne celice, veternice, kolesne generatorje, sistem, ki reciklira urin v pitno vodo, hidroponične viseče vrtove, jadrnico pa bo možno v celoti reciklirati, ko bo dosegla cilj.

Ekipa je tako verjetno osvojila svoj cilj osveščanja, upamo pa, da bodo raziskovalci na the področjih s tem dobili še večjo motivacijo pri razvijanju novih tehnologij recikliranja in uporabe obnovljivih virov energije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×