fbpx
Domov Zdravje & prehrana Jabolčni kis, olivno olje in limona proti ledvičnim kamnom

Jabolčni kis, olivno olje in limona proti ledvičnim kamnom

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Ledvični kamni nastanejo zaradi kristaliziranja mineralov v naših sečilih. Kristalizacija mineralov je sicer normalen proces, vendar pa so tvorbe običajno tako majhne, da se jih telo zlahka znebi skupaj z urinom. Težava pa se pojavi, ko se oblikujejo preveliki kristali, zato klasično »samodejno« odstranjevanje ni več mogoče. Takrat govorimo o ledvičnih kamnih, ki lahko povzročajo precej bolečin. Še posebej hude bolečine se pojavijo spodnjem delu hrbta oziroma v ledvenem predelu, pogosto pa so bolečine prisotne tudi v trebuhu.

Ledvični kamni bolečine

Kaj storiti za preprečevanje ledvičnih kamnov?

Zelo pogosto so ledvični kamni posledica nezadostnega vnosa tekočine. Tako morate biti pozorni na to, da zares popijete dovolj tekočine, pri čemer je seveda najboljša izbira voda. Prav tako se morate izogibati prekomernemu uživanju sladkorja in soli. Tudi omenjena dejavnika lahko namreč vplivata na tvorbo ledvičnih kamnov. Včasih pa k težavi prispeva tudi genetika. Ena najboljših naravnih možnosti za preprečevanje in celo za odpravo ledvičnih kamnov naj bi bila kombinacija limone, olivnega olja in jabolčnega kisa. Vse naštete sestavine je mogoče uporabiti tudi samostojno, vendar se njihova učinkovitost še poveča, kadar jih kombiniramo. V nadaljevanju boste zato našli navodila, kako uporabiti jabolčni kis, limonin sok in olivno olje v boju z ledvičnimi kamni …

Ledvični kamni

Naravna pomoč: recept, ki se ga splača preizkusiti

Najprej zmešajte 2 žlici olivnega olja in 5 žlic limoninega soka. Popijte, nato pa popijte še kozarec vode. Po približno pol ure si pripravite še napitek iz 100 mililitrov vode, 2 žlic limoninega soka in 1 žličke jabolčnega kisa. Dobro premešajte in popijte. Ponavljajte po potrebi, dokler se stanje ne izboljša. Postopek lahko občasno ponovite tudi preventivno, za preprečevanje (nadaljnjih) težav z ledvičnimi kamni v prihodnosti. Seveda pa je dobra rešitev tudi to, da poskušate

- Oglas -

Najnovejše

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

7 pogostih napak pri čiščenju

Čiščenje stanovanja za večino ljudi ni najbolj prijetno opravilo. Tako seveda želimo, da bi bil čas, ki ga vložimo, čim bolje porabljen.

Tef – izjemno zdravo žito, ki ne vsebuje glutena

Ste že slišali za žito, imenovano tef (Eragrostis tef)? V naših krajih gre za zelo eksotično živilo, ki ga verjetno poznajo le redki posamezniki.

Pasijonka za pomiritev živcev in daljši spanec

Pasijonka vpliva na centralni živčni sistem, in sicer deluje pomirjevalno. Ugotovili so, da izvlečki pasijonke podaljšajo spanje pri peroralnem uživanju.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×