DomovZdravje & prehranaJabolčni kis, olivno olje in limona proti ledvičnim kamnom

Jabolčni kis, olivno olje in limona proti ledvičnim kamnom

Ledvični kamni nastanejo zaradi kristaliziranja mineralov v naših sečilih. Kristalizacija mineralov je sicer normalen proces, vendar pa so tvorbe običajno tako majhne, da se jih telo zlahka znebi skupaj z urinom. Težava pa se pojavi, ko se oblikujejo preveliki kristali, zato klasično »samodejno« odstranjevanje ni več mogoče. Takrat govorimo o ledvičnih kamnih, ki lahko povzročajo precej bolečin. Še posebej hude bolečine se pojavijo spodnjem delu hrbta oziroma v ledvenem predelu, pogosto pa so bolečine prisotne tudi v trebuhu.

- Oglas -

Ledvični kamni bolečine

Kaj storiti za preprečevanje ledvičnih kamnov?

Zelo pogosto so ledvični kamni posledica nezadostnega vnosa tekočine. Tako morate biti pozorni na to, da zares popijete dovolj tekočine, pri čemer je seveda najboljša izbira voda. Prav tako se morate izogibati prekomernemu uživanju sladkorja in soli. Tudi omenjena dejavnika lahko namreč vplivata na tvorbo ledvičnih kamnov. Včasih pa k težavi prispeva tudi genetika. Ena najboljših naravnih možnosti za preprečevanje in celo za odpravo ledvičnih kamnov naj bi bila kombinacija limone, olivnega olja in jabolčnega kisa. Vse naštete sestavine je mogoče uporabiti tudi samostojno, vendar se njihova učinkovitost še poveča, kadar jih kombiniramo. V nadaljevanju boste zato našli navodila, kako uporabiti jabolčni kis, limonin sok in olivno olje v boju z ledvičnimi kamni …

Ledvični kamni

- Oglas -

Naravna pomoč: recept, ki se ga splača preizkusiti

Najprej zmešajte 2 žlici olivnega olja in 5 žlic limoninega soka. Popijte, nato pa popijte še kozarec vode. Po približno pol ure si pripravite še napitek iz 100 mililitrov vode, 2 žlic limoninega soka in 1 žličke jabolčnega kisa. Dobro premešajte in popijte. Ponavljajte po potrebi, dokler se stanje ne izboljša. Postopek lahko občasno ponovite tudi preventivno, za preprečevanje (nadaljnjih) težav z ledvičnimi kamni v prihodnosti. Seveda pa je dobra rešitev tudi to, da poskušate

- Oglas -
Karmen Jordan
Karmen Jordan
Karmen Jordan je naša dolgoletna sodelavka, novinarka, literarna komparativistka, slovenistka in kritičarka/recezentka. Je veganska in avtorica številnih člankov in receptov. Njena področja so zdrav življenjski slog ter nasveti za zdravje.

NAJNOVEJŠE