Jabolčna juha s cimetom

    Jabolčnih poslastic je sicer kar nekaj, verjetno pa jabolčna juha ni med najbolj znanimi.

    Jabolčna juha

    Sestavine za 4 osebe:

    • 750 g jabolk
    • 90 g sladkorja
    • košček cimetove skorje
    • čajna žlička rjavega sladkorja s cimetovo aromo
    • pol litra belega vina
    • 100 g rozin, namočenih v rumu
    • 50 g sesekljanih mandljev ali orehov.

    Priprava: očiščena in olupljena jabolka narežemo na drobne kocke, jih stresemo v lonec, dodamo sladkor, cimet in 500 mililitrov vode ter kuhamo do mehkega. Jabolka nato pretlačimo, v dobljeni jabolčni pire dodamo belo vino, da dobimo gosto juho. Okus dopolnimo s cimetovim sladkorjem.
    Juho razdelimo na krožnike, jo potresemo z namočenimi rozinami in mandlji ter ponudimo.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Jabolčna juha s cimetom
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte