DomovZdravje & prehranaJabolčna juha s cimetom

Jabolčna juha s cimetom

Jabolčnih poslastic je sicer kar nekaj, verjetno pa jabolčna juha ni med najbolj znanimi.

- Oglas -

Jabolčna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 750 g jabolk
  • 90 g sladkorja
  • košček cimetove skorje
  • čajna žlička rjavega sladkorja s cimetovo aromo
  • pol litra belega vina
  • 100 g rozin, namočenih v rumu
  • 50 g sesekljanih mandljev ali orehov.

Priprava: očiščena in olupljena jabolka narežemo na drobne kocke, jih stresemo v lonec, dodamo sladkor, cimet in 500 mililitrov vode ter kuhamo do mehkega. Jabolka nato pretlačimo, v dobljeni jabolčni pire dodamo belo vino, da dobimo gosto juho. Okus dopolnimo s cimetovim sladkorjem.
Juho razdelimo na krožnike, jo potresemo z namočenimi rozinami in mandlji ter ponudimo.

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE