Jabolčna juha s cimetom

Jabolčnih poslastic je sicer kar nekaj, verjetno pa jabolčna juha ni med najbolj znanimi.

Jabolčna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 750 g jabolk
  • 90 g sladkorja
  • košček cimetove skorje
  • čajna žlička rjavega sladkorja s cimetovo aromo
  • pol litra belega vina
  • 100 g rozin, namočenih v rumu
  • 50 g sesekljanih mandljev ali orehov.

Priprava: očiščena in olupljena jabolka narežemo na drobne kocke, jih stresemo v lonec, dodamo sladkor, cimet in 500 mililitrov vode ter kuhamo do mehkega. Jabolka nato pretlačimo, v dobljeni jabolčni pire dodamo belo vino, da dobimo gosto juho. Okus dopolnimo s cimetovim sladkorjem.
Juho razdelimo na krožnike, jo potresemo z namočenimi rozinami in mandlji ter ponudimo.

Povzetek
Ime recepta
Jabolčna juha s cimetom
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)