Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaJabolčna juha s cimetom

Jabolčna juha s cimetom

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčnih poslastic je sicer kar nekaj, verjetno pa jabolčna juha ni med najbolj znanimi.

- Oglas -

Jabolčna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 750 g jabolk
  • 90 g sladkorja
  • košček cimetove skorje
  • čajna žlička rjavega sladkorja s cimetovo aromo
  • pol litra belega vina
  • 100 g rozin, namočenih v rumu
  • 50 g sesekljanih mandljev ali orehov.

Priprava: očiščena in olupljena jabolka narežemo na drobne kocke, jih stresemo v lonec, dodamo sladkor, cimet in 500 mililitrov vode ter kuhamo do mehkega. Jabolka nato pretlačimo, v dobljeni jabolčni pire dodamo belo vino, da dobimo gosto juho. Okus dopolnimo s cimetovim sladkorjem.
Juho razdelimo na krožnike, jo potresemo z namočenimi rozinami in mandlji ter ponudimo.

Prejšnji članekSte magnet za komarje?
Naslednji članekČist dom brez kemikalij

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×