0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaČist dom brez kemikalij

Čist dom brez kemikalij

MORDA VAS ZANIMA

Številni izdelki za čiščenje doma vsebujejo veliko nevarnih sestavin, kot so amoniak, belila in kisline, ki lahko nadražijo oči in pljuča. Mnoga čistila vsebujejo tudi nepotrebne antibakterijske sestavine, zaradi katerih lahko bakterije postanejo še močnejše in odpornejše.
Tudi najtrdovratnejše madeže lahko učinkovito odstranimo s sodo bikarbono, z boraksom, limoninim sokom in drugimi preprostimi sestavinami, zato vam predlagamo, da kopalnico in kuhinjo čistite s spodaj navedenimi naravnimi kombinacijami.

- Oglas -

Eko čistila

Porcelan in ploščice

Soda bikarbona in voda: Odstranite prah s sodo bikarbono in nato površino očistite z vlažno gobico in krpo. Če je umazanija trdovratnejša, na površino nanesite malo grobe soli in podrgnite.
Limonin sok in kis: Mastne madeže in plesen poškropite z limoninim sokom ali kisom. Pustite stati nekaj minut in nato podrgnite s trdo, močno gobo.
Razkužilo: Namesto, da bi uporabili belilo, poskusite sami pripraviti razkužilo. Zmešajte dve skodelici vode, tri žlice tekočega mila in dvajset kapljic eteričnega olja čajevca.

Kuhinjske površine

Prostor, kjer pripravljate hrano, bi vedno moral biti pod vašim nadzorom, saj se tam lahko kopičijo velike količine škodljivih bakterij.
Soda bikarbona in voda: Na kuhinjske površine potresite malo sode bikarbone in jih podrgnite  s krpo ali gobico. Če imate madeže, pripravite pasto iz vode in sode bikarbone ter jo vtrite v površino in pustite nekaj časa stati, preden jo odstranite. Ta metoda odlično deluje pri čiščenju pomivalnih korit iz nerjavečega jekla, hladilnikov in pečic.
Naravno razkužilo: Tako kot pri čiščenju porcelana in ploščic, si lahko pripravite naravno razkužilo za čiščenje kuhinjskih površin. Pomešajte dve skodelici vode, tri žlice tekočega mila in dvajset kapljic eteričnega olja čajevca ter s to mešanico odstranite bakterije s kuhinjskih površin.

- Oglas -

Preproge

Ohranjanje čistih preprog sploh ni zapleteno. Madež boste odstranili tako, da boste pomešali eno četrtino skodelice tekočega mila in eno tretjino skodelice vode. Premešajte, dokler ne nastane pena in nato nanesite na madež ter izperite s kisom. Soda bikarbona pa bo učinkovito odstranila neprijetne vonje z vaše preproge – potresite jo po preprogi, počakajte deset minut in posesajte.

Zamašeni odtoki

Vlivanje strupenih kemikalij v odvode ni najbolj pametno, saj ne le, da onesnažujejo vodovod, so tudi izjemno nevarne, ko pridejo v stik s kožo. Če imate zamašene odtoke, poskusite vanje stresti polovico skodelice sode bikarbone in čez prelijte dve skodelici vroče vode. Če to ne bo pomagalo, dodajte še pol skodelice kisa ter nato vlijte vročo vodo.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE