0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzdelajte naravno milo z ovsenimi kosmiči, ki je odlično za nego kože!

Izdelajte naravno milo z ovsenimi kosmiči, ki je odlično za nego kože!

MORDA VAS ZANIMA

Ovseni kosmiči so ena najboljših naravnih sestavin za nego kože. Tokrat vam predstavljamo zanimiv recept za izdelavo naravnega mila z dodatkom ovsenih kosmičev. Postopek izdelave je povsem preprost, redna uporaba tega mila pa bo poskrbela za občutno izboljšanje zdravja in videza vaše kože.

- Oglas -

Brez nevarnih snovi – prednost dajte naravni negi kože

Milo z dodatkom ovsenih kosmičev poskrbi za nežen piling kože oziroma za odstranjevanje odmrlih kožnih celic. Ovseni kosmiči bodo obenem oskrbeli kožo s pomembnimi hranilnimi snovmi in preprečili alergijske reakcije, saj imajo izjemno pomirjajoč vpliv na kožo. Naravno milo z dodatkom ovsenih kosmičev je primerno celo za ljudi z zelo suho in občutljivo kožo. Če se boste izdelave mila lotili sami, boste lahko povsem prepričani, da ne vsebuje potencialno škodljivih sestavin, ki se pogosto skrivajo v kozmetičnih izdelkih. Hkrati pa je to tudi cenovno zelo ugodna možnost.

Preberite tudi: Ovseni kosmiči – prava hrana za vaše zdravje

Nežno, a temeljito čiščenje zamašenih por in upočasnitev staranja

Ovseni kosmiči ne poskrbijo samo za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, ampak tudi drugih nečistoč, ki se kopičijo v porah. Pomagajo tudi pri zožitvi pretirano razširjenih por in tako izboljšajo videz kože. Ker so bogati z antioksidanti, pa so obenem zelo koristni za upočasnitev procesa staranja. Milo tako pomaga tudi pri zmanjšanju izrazitosti gubic oziroma pri preprečevanju njihovega nastajanja.

- Oglas -

Nič več razdražene in srbeče kože

Ste preizkusili že ogromno izdelkov za nego kože, ki pa velikokrat povzročijo neprijetno alergijsko reakcijo? Ovseni kosmiči ne bodo porušili naravnega pH-ja kože. Namesto tega bodo kožo pomirili ter ublažili morebitno rdečico in srbečico. Preprečijo prekomerno izgubo vlage, katere posledica je velikokrat pretirano suha in razdražena koža.

Poslovite se od mastne kože

Po eni strani je sicer milo z dodatkom ovsenih kosmičev izredno primerno za občutljivo, suho kožo, vendar se priporoča tudi tistim, ki imate težave s pretirano mastno kožo. Po uporabi bo koža brez neprijetnega leska, saj bo milo vpilo odvečno maščobo in upočasnilo njeno izločanje.

Kako izdelati »ovseno milo«?

Za začetek potrebujete 1 kos glicerinskega mila. Gre za milo, ki je znano po tem, da odlično očisti kožo. Ker pa kože pri tem ne izsuši pretirano, je primerno tudi za uporabo na obrazu. Milo najprej stalite nad paro, nato pa mu primešajte 3 žlice ovsenih kosmičev. Če je vaša koža zelo suha, lahko dodate še malce olja z vitaminom E in/ali mandljevega olja. Dobro premešajte. »Maso« nato vlijte v modelčke in počakajte, da se milo ponovno strdi. Priporočamo, da milo vsaj trikrat tedensko uporabite za čiščenje kože na obrazu. Seveda pa ga lahko uporabljate tudi za nežen piling kože na drugih predelih telesa. Zagotovo boste že kmalu opazili pozitivne učinke.

.

NAJNOVEJŠE