Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKako okrepiti imunski sistem: Preproste navade, ki pomagajo

Kako okrepiti imunski sistem: Preproste navade, ki pomagajo

MORDA VAS ZANIMA

Sredi poletja le redki razmišljajo o zimskih prehladih in gripi. Vendar pa ni nikoli prezgodaj, da začnete razmišljati, kako okrepiti svoj imunski sistem. Tako vam bodo virusi precej težje prišli do živega. Za močnejši imunski sistem velikokrat niso potrebne drastične spremembe. Že z zelo preprostimi ukrepi lahko občutno izboljšate svoje zdravje.

- Oglas -

kako okrepiti imunski sistem

Veliko se smejte

Zagotovo ste že slišali misel, da je smeh zdravilo. To nikakor ni samo ljudska modrost, saj tudi številne študije potrjujejo, da lahko smeh okrepi imunski sistem. Ko se smejimo, se namreč zviša raven protiteles v krvi. Obenem se poveča tudi število protiteles na sluznici, zato mikroorganizmi težje vstopijo v naše telo, na primer skozi nos.

Uživajte zdrave maščobe

Maščobe imajo pomembno vlogo pri vzpostavljanju močnega imunskega sistema. Ključne so na primer za tvorbo prostaglandinov, ki v primeru tujkov v telesu »sporočijo« imunskemu sistemu, naj začne s pospešeno tvorbo belih krvničk. Seveda pa ni vseeno, katere maščobe izberete. Prednost dajte nenasičenim maščobam, saj bo tako učinek najboljši. Še posebej dobra izbira so lahko mandlji, saj se v njih skriva snov, ki pomaga belim krvničkam, da hitreje zaznajo virus v telesu in odreagirajo.

Izogibajte se sladkorju

Dokazano je, da prekomerno uživanje sladkorja slabi imunski sistem. Pri tem je treba opozoriti, da ne gre samo za neposredno uživanje sladkorja. Pogosto je sladkor »skrit« v številnih izdelkih, ki jih najdemo na policah trgovin. Še posebej previdni bodite pri različnih pijačah, ki mnogokrat vsebujejo precej več sladkorja, kot si predstavljamo.

Svetlikava pološčenka – »goba nesmrtnosti«

- Oglas -

Če imate možnost za to, poskusite priti do lesne gobe, imenovane svetlikava pološčenka (Ganoderma lucidum), ki je v tradicionalni kitajski medicini izjemno cenjena. Nekateri jo imenujejo celo goba nesmrtnosti. Gre za gobo, ki spodbuja nastajanje limfocitov T  v telesu, s čimer se tveganje za okužbe močno zmanjša.

Jejte več citrusov in paprike

Za močan imunski sistem je izredno pomembno, da zaužijemo dovolj vitamina C. Med živila, ki vsebujejo še posebej veliko omenjenega vitamina, med drugim sodijo citrusi in paprika. Poskrbite torej, da se bodo čim pogosteje znašli na vašem jedilniku.

Veliko se gibajte – in veliko spite

Osnovi dobrega zdravja sta tako zadostna količina telesne aktivnosti kot spanja. Ne zanemarjajte torej nobenega izmed teh področij. Vzemite si čas tako za gibanje kot za kakovosten spanec, kar bo med drugim prispevalo k precej močnejšemu imunskemu sistemu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×