Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaIndijski oreščki za zdravje

Indijski oreščki za zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Indijski oreščki vsebujejo ogromno koristnih snovi, obenem pa na telo vplivajo pomirjajoče, zato jih z lahkoto označimo kot najbolj zdrave oreščke na trgu. Potrebujete še kakšen razlog več, da jih za malico ne zgrabite kar celo pest?

- Oglas -

Izvirajo iz Brazilije in so seme akažujevega (zimzelenega) drevesa. Imajo manj maščob kot ostali oreščki, poleg tega pa so to zdrave, nenasičene maščobe.

Indijski orešćki

Indijski oreščki so odličen vir antioksidantov, vitamina K, magnezija, fosforja, beljakovin, kalija, selena, cinka, bakra in železa.

Zakaj indijski oreščki?

Revija Food And Chemical Taoxicology je nekaj let nazaj poročala, da indijski oreščki preprečujejo okvare DNK v celicah dojk, kar deluje protivnetno proti raku na dojki. Zanimivo je tudi dejstvo, da uživanje dotičnih oreščkov pomaga pri ureditvi krvnega tlaka ter preprečujejo okvare pljuč zaradi onesnaženosti okolja. Med drugim pozitivno vplivajo na libido.

- Oglas -

Hranimo jih v zaprti posodi na temnem in suhem. Lahko jih jemo same ali pa dodamo k različnim jedem, kot so omake, solate, kosmiči, namazi in slaščice.

Ker so tako zelo sladkega, a po drugi strani milega okusa, jih hitro pojemo preveč. Sto gramov indijskih oreškov vsebuje več kot 500 kalorij, imajo pa tudi precej ogljikovih hidratov. Če jih pojeste preveč, se lahko tudi zredite. Pozorni bodite pri ponujanju le-teh otrokom, saj lahko pri njih izzovejo alergijske reakcije.

Prejšnji članekČemažev zavitek
Naslednji članekNamaz iz jajčevcev

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×