Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaNamaz iz jajčevcev

Namaz iz jajčevcev

MORDA VAS ZANIMA

Ime jajčevcev je povezano z njihovo obliko in je bilo prvič uporabljeno v 18. stoletju. V starih kitajskih zapisih so prvič omenjeni leta 544, poznali pa so jih že prej. Poznamo več vrst, ki se razlikujejo tako po barvi in obliki kot po okusu.

Jajčevci imajo zelo malo kalorij

- Oglas -

V lupini jajčevcev se skriva vitamin C, vsebuje pa tudi nekatere druge vitamine. Grenčine v soku jajčevca spodbujajo izločanje žolča. Po nekaterih podatkih imajo jajčevci tudi antibakterijske lastnosti. Sicer imajo jajčevci precej nizko vsebnost maščob, beljakovin, vlaknin in ogljikovih hidratov, imajo samo 25 kcal na 100 g, po drugi strani pa so bogati z antioksidanti. Z vami bomo delili preprost recept za odličen namaz iz jajčevcev.

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 2 velika jajčevca,
  • 3 žlice oljčnega olja,
  • 3 stroke česna,
  • šopek peteršilja,
  • vejico rožmarina,
  • sol po okusu.

Jajčevca operemo, nato pa samo na eni strani prerežemo lupino od peclja navzdol. Pečico segrejemo na 250 °C, nato jajčevca z lupino vred pečemo približno 30 minut, da se meso jajčevcev skuha in zmehča. Ko se jajčevca malo ohladita, meso z žlico izdolbemo in ga nekaj minut pustimo na cedilu, da sok odteče, tako se znebimo grenkobe, ki je za jajčevce tako značilna. Meso jajčevcev, nasekljan česen, peteršilj, rožmarin, oljčno olje in sol nato dobro pretlačimo ali zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Namaz je dober topel ali ohlajen, ponudimo ga s popečenim črnim kruhom in narezanim paradižnikom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×