Lepota & KozmetikaRazbremenite svoje pazduhe strupov

Razbremenite svoje pazduhe strupov

MORDA VAS ZANIMA

Pazduhe niso ravno pogosta tema pogovorov, zagotavljamo pa vam, da so zelo pomembne. Ko se potimo, lahko zaradi bakterij pride do smrdljivega vonja, ki se ga znebimo s pomočjo dezodorantov. Kako to vpliva na naše zdravje?

- Oglas -

Pazduha in strupi

Spojine, ki temeljijo na aluminiju, aktivno vplivajo proti potenju, saj ustavijo pretok potu iz notranjosti na površino kože. To žal ni prav, saj se s potenjem čistimo in hladimo. Dezodoranti se vseeno absorbirajo v telo, zato se nam nad prsmi nabira veliko strupov. Nekatere raziskave kažejo, da to vpliva na naše hormone in lahko pride celo do raka na dojkah.

Koža je naš največji organ, zato je zelo pomembno, da skrbimo zanjo. Naš cilj definitivno ni, da koža zavira našo detoksacijo. Potrebno je uživati veliko vode in jesti zdrava živila, bogata s kalcijem. Uporabljajte naravna sredstva, ki vam bodo pomagala pri potenju, na primer kristalni kamen.

Kako očistimo naše pazduhe strupov in s tem preprečimo neprijeten vonj med potenjem? Zmešajmo dve žlici gline, malo jabolčnega kisa in dve žlici vode. Za prijetnejši vonj kapnite v zmes eterično olje. Mešanico nanesite pod pazduho in jo pustite tam od 5 do 15 minut. Zadeva se bo posušila in strdila, kasneje pa jo sperite. Kljub temu, da rak na dojki večkrat prizadene ženske, nasvet delite tudi med svoje moške prijatelje.

- Oglas -

Preverite tudi, kako si lahko izdelate svoj dezodorant.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE